Belediye kadınlarımızın gününü kutladı
14.04.2022

Bingöl Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutlayarak, kentin farklı noktalarında kadınlara karanfil dağıttı.

Bingöl Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü farklı etkinliklerle kutladı.

Kentteki hastaneler ile kamu kurumlarını ziyaret eden belediyenin görevli personelleri, sağlık çalışanları, tedavi gören kadın hastalar ve refakatçilere karanfil verdi.

Daha sonra kentin farklı mahallerini gezen personel, yolda yürüyen, alışveriş yapan kadınlara karanfil dağıtarak, günleri kutladı.

Etkinlikler kapsamında şehit ailelerini de ihmal etmeyen belediye personeli, vatan uğruna evlatlarını şehit veren anneleri ziyaret ederek, karanfil ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Başkan Arıkan, karanfil dağıttı

Program çerçevesinde, ilk olarak Bingöl Belediyesi Meclis Üyeleri’nin günlerini tebrik eden Belediye Başkanı Erdal Arıkan, daha sonra Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Aile Destek Merkezi-2 ile Kalium AVM’de kurulan belediye ve resmi kurumların stantlarını ziyaret ederek, kadınlara karanfil dağıttı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Arıkan, sevgileri, emekleri ve fedakârlıkları ile insanlığın umudu olan tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını belirtti.

Kadınlara saygı duymanın, gelenek-göreneklerimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiği olduğunu belirten Başkan Arıkan, şiddete, haksızlığa ve adaletsizliğe maruz kalan kadınların yanında yer almanın insani görev olduğunu söyledi.

Başkan Arıkan, “Şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan kadınlarımız ile milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla anıyoruz. Vatan uğruna evlatlarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini toprağa veren şehit yakınlarımıza bir kez daha sabırlar diliyorum. Tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.