Cenaze hizmetleri tek çatı altında toplanıyor
14.04.2022

Bingöl Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet binası inşaatına start verdi. Yeni bina ile hem vatandaşa hızlı ve kaliteli hizmet sunulacak hem de tüm cenaze işlemleri tek noktadan yürütülecek.

Bingöl Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet binası inşaatına start verdi. Yeni bina ile hem vatandaşa hızlı ve kaliteli hizmet sunulacak hem de tüm cenaze işlemleri tek noktadan yürütülecek.

Cenaze hizmetlerini ücretsiz sunan Bingöl Belediyesi, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda vatandaşlara daha iyi hizmet verilmesi amacıyla şehir (asri) mezarlığında 943 metrekarelik alana sahip hizmet binası inşaatına start verildi.

2 katlı yapı bünyesinde; idari birim, gasilhane, morg, kefenleme, bay ve bayan mescidin yer alacağı yeni bina  vatandaşların mezarlık başvurularını kolaylaştırmanın yanı sıra cenaze ve defin işlemlerini de daha hızlı bir şekilde ilerletmelerine imkân sunacak.

Başkan Arıkan, “Hizmet kalitemizi arttırıyoruz” Yeni mezarlık binasını kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirten Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, yeni ve donanımlı hizmet binasıyla birlikte vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin artacağını söyledi.

Başkan Arıkan, “Defin ve cenaze işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için daha önce Mezarlıklar Müdürlüğümüzün kadrosunu ve teknik donanımını güçlendirmiştik. Yeni yapacağımız binayla da hem hizmet kalitemizi arttıracağız hem de işlemleri tek çatı altında yürüterek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edeceğiz” dedi.

Tüm belediye hizmetlerinin vatandaş odaklı yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi: “İlimizin altyapısından üstyapısına, sosyal alanlarından peyzaj alanlarına pek çok alanda titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaç duyduğu hizmetlerin yanı sıra şehrimizin vizyonuna değer katacak, çehresini değiştirecek pek çok projemizi devam ettiriyoruz. Tüm çalışmalarımızı, hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerimizi ilimizin yarınlarını planlayarak ilerletiyoruz. Belediye hizmetlerimizi sürdürürken, en büyük gayemiz hemşehrilerimizin yaşam kalitelerine değer katmak, ilimizin gelişimine ise katkı sunmaktır. Yeni ve donanımlı Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet binamızın devreye girmesiyle birlikte vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitemizi daha da artırmış olacağız. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”