Çapakçur vadisi’ne ilk kazma vuruldu
09.10.2015

Bingöl için bölgesel ve yerel kalkınma için acil ve stratejik öneme sahip Çapakçur Vadisi planlama çalışmaları DSİ 94. Şube Şefliği’nin Çapakçur’da yaptığı kazı çalışması ile başlatıldı. Başkan Barakazi, Bingöl için bir hayalin gün yüzüne çıkmasının mutluluk vesilesi olduğunu dile getirdi.

Bingöl için bölgesel ve yerel kalkınma için acil ve stratejik öneme sahip Çapakçur Vadisi planlama çalışmaları DSİ 94. Şube Şefliği’nin Çapakçur’da yaptığı kazı çalışması ile başlatıldı. Başkan Barakazi, Bingöl için bir hayalin gün yüzüne çıkmasının mutluluk vesilesi olduğunu dile getirdi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin seçim döneminde projeleri arasında yer alan ‘Çapakçur Vadisi Projesi’ hayata geçiyor.

Bingöl için bölgesel ve yerel kalkınma için acil ve stratejik öneme sahip Çapakçur Vadisi planlama çalışmaları DSİ 94. Şube Şefliği’nin Çapakçur’da yaptığı kazı çalışması ile başlatıldı.

DSİ 94. Şube Şefliği, Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Çapakçur Deresi Uygulama Projesi’ çalışmalarını başlattı.

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve 3 Kasım’da ihalesi yapılacak olan ‘Çapakçur Deresi Uygulama Projesi’ kazı çalışmaları Belediye Başkanı Yücel Barakazi, DSİ 94. Şube Şefi Zeki Erdem, belediye başkan yardımcıları ile belediye meclis üyelerinin katılımıyla başlatıldı.

Belediye Başkanı Barakazi, yaptığı açıklamada, Bingöl'ün meskun mahal ve tarım arazilerini taşkınlardan koruyacak proje için uzun süreden beri çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Barakazi, hazırlanan proje ihalesinin 3 Kasım 2015'te Elazığ DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nde yapılacağını hatırlattı.

Seçim vaatlerinden birini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyleyen Başkan Barakazi, “Bingöl Belediyesi olarak Çapakçur Vadisi’nin önemini algılayan ve bu alanda yapılacak çalışmaların Bingöl’ün kentleşme sürecinde yaşanan sıkıntılarını aşmak üzere bir bilinç ile yaklaşıyoruz. Kentlerin gelişimi, kentsel ihtiyaçlarının ve yaşamsal manevra alanlarının öneminin farkındayız. Bu alanda sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlere konu planlamalar ile kamu ve özel sektörün önündeki sıkışıklığı aşarak, gelişim sağlamayı sürdüreceğiz. Bu bakımdan belediyemiz Bingöl için öngördüğü kalkınma ve kamu yararı olan tüm faaliyetleri zaman geçirmeden yerine getirmek üzere sorumluluğunun bilincindedir. Çapakçur Vadi Projesi iddialı olduğumuz projelerden biri. Değerli desteklerinden dolayı Başbakan Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum. Vadi çalışmasının ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Barakazi, Çapakçur Vadisinin üst havzasından başlayarak Çapakçur Deresi bölgesinin tüm alanlarına yayılarak 3 aşamalı bir uygulama ile Bingöllülerin yaşamını güzelleştirecek doğal bir vadi katacaklarını sözlerine ekledi.

DSİ 94. Şube Şefi Erdem, DSİ 94. Şube Şefliğince başlatılan çalışmaların, Belediyenin hazırladığı ‘Çapakçur Deresi Uygulama Projesi’nin temelini oluşturduğunu belirtti.

Erdem, “Projede 8 bin 550 metre beton duvarlı kanal, 3 adet kapaklı biriktirme yapıları, 3 adet düşü yapısı, 3 adet tersip bendi, 14 adet brit yapısı ve sanat yapıları bulunmaktadır. Bu iş kapsamında 60 bin metre küp beton, 600 bin metre küp kazı, 225 ton çeşitli demir işleri ve ENH bulunmaktadır” şeklinde konuştu.