6. geleneksel yaz futbol okulu açıldı
12.08.2014

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Veysel Belgin Gençlik Merkezi bünyesinde, 6. Geleneksel Yaz Futbol Okulu’nun açılışı yapıldı.

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Veysel Belgin Gençlik Merkezi bünyesinde, 6. Geleneksel Yaz Futbol Okulu’nun açılışı yapıldı.

Bingöl Belediyesi tarafından sentetik sahada açılan Yaz Futbol Okulu’nda 10-14 yaş arasındaki 400 öğrenci, 4 futbol altyapı antrenörü gözetiminde çalışmalarına başladı.

Yaz Futbol Okulu’nun açılışına, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Belediye Başkan Yardımcıları Ragıp Atala ve Sabri Alkış, İnsan Kaynakları ve Eğitim  Müdürü Hasan Lütfi Yolcu, Özel Kalem Müdürü Mahmut Arığtekin, Basın ve Yayın Koordinatörü Ali Yıldırım, öğrenciler ve aileleri katıldı. Yaz Futbol Okulu’na katılan öğrencilerle sohbet eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, genç sporculara nasihatlerde bulundu. İyi ve ahlaklı sporcunun hem kendisine hem de memlekete faydalı olacağını belirten Barakazi, Yaz Futbol Okulu’nun bütün gençlere hayırlı olmasını dileyerek, gençlerin yaz aylarında hem vakitlerini değerlendireceği hem de sağlıklı bir bedene ulaşma adına Yaz Futbol Okulu’nun çok faydalı olacağına inandığını vurguladı.

400’er adet tozluk, şort ve formanın Bingöl Belediyesi tarafından çocuklara hediye edildiğini ifade eden Barakazi, “Geleneksel hale gelen 6. Yaz Futbol Okulu tekrar faaliyete geçti. Şuanda 400 gencimiz kayıt yaptırmış durumda. Gelen hiç kimseyi geri çevirmeyeceğiz. 10-14 yaş arası gençlerimiz, 4 futbol altyapı antrenörü gözetiminde çalışmalarına başladı. Bu gençlerin okul dışında sosyal aktivite yapabilmelerine imkan sağlamak, bu tesislerimizden faydalandırmak bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Barakazi, “6. Geleneksel Yaz Futbol Okulu’nun açılını yaptık. Buraya katılan genç arkadaşlarımızın çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Gelecekte Bingöl’ün spor altyapısına ciddi katkı sunacağınıza inanıyorum. Belki de Türkiye ve Dünya çapında iyi futbolcular sizin aranızda çıkar. Sizlerden umutluyum. Hepinizden güzel sonuçlar bekliyorum. Sizde çalışkan olun, çaba gösterin, inşaallah her şey güzel olur. İnşaallah Yaz Futbol Okulu bittiği zaman başarınızla birlikte sizlere ödüller vereceğiz. Herşey güzel Bingöl’ümüz için. Ben 6.sı açılan Yaz Futbol Okulu’nun Bingöl’e, katılan öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, 6. Geleneksel Yaz Futbol Okulu’na katılan öğrenciler ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.