Su ve Kanalizasyon Çekme
2021 yılı "KANALİZASYON KANAL AÇMA VE KUYU ÇEKME" ücreti 95₺ + KDV'dir
0(426) 213 12 18 no'lu telefondan "KANALİZASYON VE KUYU ÇEKME " problemleri bildirilebilir.
KANALİZASYON KULLANIM TEBLİGATI
Bingöl Belediyesi Şehir kanalizasyon sistemi zemin(giriş) kat ve üzerindeki katların atık sularını toplamak için tasarlanmıştır. Bodrum katların kanalizasyona bağlanması teknik olarak uygun değildir. Bunun nedeni aşırı yağışlarda veya herhangi bir nedenle kanalizasyon hattı tıkanırsa su geriye doğru yükselmeye başlayacaktır ve yoldaki veya parseldeki bacadan taşacaktır. Fakat bodrum kat bağlı ise bodrum katın gideri kanalizasyon bacasının üst kapak kodundan daha düşük olduğundan su bodruma dolacaktır. Bina yapanlar belediyemize kanalizasyon bağlantı başvurusu yaparken bodrum katı kanalizasyona bağlamayacağını taahhüt etmektedir. Fakat izinsiz bağlayan mükellefler var ise bodrum katta bulunan ve şehir kanalizasyon hattına bağlı olan herhangi bir gider (tuvalet, lavabo, mutfak, yer süzgeci v.b) beton dökülerek kapatılmalıdır. Aksi halde bodrum katı Atıksu basması durumunda tüm sorumluluk bina sahibi ve bodrum katı kullanan kişi veya kurumlara ait olacaktır.
İmar barışı kapsamında bodrum katlar için yapı kullanım belgesi alanlar için’de yukarıda belirtilen teknik prensibin değişmesi mümkün olmadığından bodrum katın kanalizasyona bağlanması uygun değildir. Bu durumda doğru çözüm bodrum katın kanalizasyon şebekesinden ayrılıp bir kuyuya bağlanması ve buradan pompa ile kanalizasyona basılması veya Belediyemize ait vidanjörler ile çekilmesidir. Aksi halde kanalizasyon basması durumunda tüm sorumluluk bina sahibi ve kullanıcıya ait olacaktır. Ayrıca bodrum katı kuyuya bağlayan mükelleflerden su faturasına yansıtılan Atıksu ücreti başvuru yapılması durumunda alınmayacaktır.
Kanalizasyon hatlarında bina çıkışından ana yoldaki hatta kadar olan bağlantı parsel bağlantısıdır. Temizliği ve bakımı bina sahibinin sorumluluğundadır. Özellikle koku ve tıkanıklık probleminin en aza indirilmesi için parsel bacasının temizliği son derece önemlidir. Mükellefler parsel bacasının temizliğini kendileri yaptırmalı, böyle bir imkânı olmayanlar için ise Belediyemiz Belediye Meclis Kararı ile belirlenen ücret karşılığından kombine kanal temizleme aracı ile bu hizmeti vermektedir.
Tuvalet giderlerine ıslak mendil ve peçete atılmamalıdır. Özellikle ıslak mendiller suda erimediği için kıl, atık yağ ve diğer atıklar ile yumak oluşturarak kanalizasyon hatlarının tıkanmasına neden olmaktadır.
Mutfak giderlerine kızartma yağları dökülmemelidir. Atık yağlar hem kanalizasyon sistemleri ve arıtma tesisine zarar vermekte hemde nehirleri kirletmektedir. Atık yağlar bir pet şişede biriktirilip ağzı kapalı bir şekilde muhtarlıklarda bulunan atık yağ toplama bidonuna atılmalıdır.
Çatı olukları kanalizasyona bağlanmamalı, bağlı ise ayrılmalıdır. Bingöl Belediyesi kanalizasyon sistemi ayrık sistemdir yani sadece binaların atıksuları için tasarlanmıştır. Yağmur suları kanalizasyon sisteminin kapasitesinin aşmasına ve dolayısıyla taşmalara neden olmaktadır.
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü