Amacımız önümüzdeki yıl projeye başlamak
24.10.2019

Bakan Kurum: “923 hak sahibin olduğu proje için vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Amacımız önümüzdeki yıl itibariyle bu projeye başlamak ve 2,5 yıl gibi sürede de konutlarına erişmelerini sağlamak.”

Bakan Kurum: “923 hak sahibin olduğu proje için vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Amacımız önümüzdeki yıl itibariyle bu projeye başlamak ve 2,5 yıl gibi sürede de konutlarına erişmelerini sağlamak.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl ziyaretinde uzun süredir gündem olan Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi hakkında açıklama yaptı.

Bakan Kurum, “9 Ekim'de Cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın talimatlarıyla başlatmış olduğumuz Barış Pınarı Harekatı'nda sahada kazanırken, masada da kazanmaya devam ediyoruz. Dün akşam itibariyle verdiğimiz süre bitmişti ve dün Sayın Cumhurbaşkanımızın Soçi'de yapmış olduğu görüşme çerçevesinde 10 maddelik güvenli bölge ilanı ve burada barışın, huzurun, getirileceği kazanımları elde edeceğimiz çok önemli kararlar alındı. Ve inşallah 150 saat sonunda da bu bölge güvenli bölge haline gelecek ve 1 milyon Suriyeli kardeşimizi, vatandaşımızı bu güvenli bölge içerisinde iskan edeceğimiz projeyi gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

“Vatandaşın mağduriyetini en aza indireceğiz”

“Bingöl'ümüzün bekleyen projelerini ayağa kaldırmak ve hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm sürecini yürütmek istiyoruz. 923 hak sahibin olduğu proje için vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Amacımız önümüzdeki yıl itibariyle bu projeye başlamak ve 2,5 yıl gibi sürede de o konutlarına erişmelerini sağlamak. Yapacağımız konutlar yerel mimariye uygun, az katlı ve bizim kültürümüzü yansıtacak projeler olacak. Bu süreçte vatandaşlarımıza kira yardımı vermek ve mağduriyetlerini en aza indirecek şekilde gerçekleştirmek istiyoruz”

“Kıyılarımızda, göllerimiz, doğal sık alanlarımızda, çevre koruma bölgesi sınırları içerisinde şehirlerimizde yine en son Bodrum'da kaçak yapıyla alakalı kararlılığımız devam ediyor. Şuan bin 100 tane imar denetçimiz var. Bu imar denetçilerimizin sayısını 2 bin 100'e çıkartıyoruz. Hafta sonu Antalya'da yeni imar denetçilerimize eğitim vereceğiz ve inşallah önümüzdeki hafta itibariyle imar denetçi sayısı 2 bin 100 olacak. Ve bu sayede 100'ü İstanbul'da olmak üzere tüm Türkiye'de denetçilerimiz hizmet verecek. Şehirlerimizde, yaylalarımızda, doğal sık alanlarımızda tabiat alanlarımızda kaçak yapı nerede varsa bu denetçilerimiz görev yapacaklar ve mevzuata aykırı olan yapıların tespitini yapacaklar ve biz de kararlılıkla bu yıkım süreçlerini gerçekleştireceğiz.”