Arıkan, gazeteciler cemiyeti’ni ziyaret etti
20.12.2019

3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştiren Bingöl Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'na yeni seçilen dernek başkanı Mahmud Arda ve yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştiren Bingöl Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'na yeni seçilen dernek başkanı Mahmud Arda ve yeni yönetime hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti'ne nezaket ziyaretinde bulunan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ı dernek başkanı Mahmud Arda, Başkan Yardımcıları Ömer Şanlı ve Hakim Bayraktar ile sekreter Ali Yıldırım ve gazeteciler karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Arıkan, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda ve yeni yönetimi tebrik ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

4 YENİ SU DEPOSU YAPILACAK

Ziyaretinde Bingöl Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara değinen Başkan Arıkan, “İlimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak için ilave kaynak arayışlarımız sürüyor. Gerek Metan bölgesinde gerekse Karlıova Kartal Dağı eteklerinde incelemelerde bulunduk. Şehrimizin su ihtiyacını karşılamak için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Burada yaptığımız teknik inceleme sonrasında bu kaynaktan Kürük isale hattımıza saniyede 300 litre olacak şekilde ilave kaynak alabileceğimizi ön görüyoruz. Bu kapsamda DSİ ve ilgili kurumlarımızla geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Ayrıca ilimizde 4 yeni su deposu yapmayı planlıyoruz” dedi.

ASFALT PLENTİ KURULUYOR

Asfalt plentinin kurulmasıyla birlikte üstyapı hizmetlerinin daha hızlı yürütüleceğini vurgulayan Arıkan, “Üstyapı çalışmaları kapsamında yollarımızı yeniliyoruz. İlimizde, Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt, kilitli parke taşı, yeni kaldırım ve onarım çalışmaları yaptık. Mahallelerimizde yol, kaldırım ve asfalt çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve çalışmalarımızı önümüzdeki yılda sürdüreceğiz. Doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolları onarıyoruz. Yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmaları kapsamında ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Asfalt çalışmalarımızı daha sağlıklı, hızlı ve kaliteli bir şekilde sürdürmek için asfalt plenti inşa edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan alacağımız destekle hayata geçireceğimiz asfalt plentiyle tüm mahallelerimizdeki yollarımızı yenileyeceğiz” diye konuştu.

YENİ BİR GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAK

Bingöl'e yeni bir Gençlik Merkezi'nin yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir çalışma yürüttüklerini belirten Arıkan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı bize sözünü verdi, inşallah kısa sürede projemizi hayata geçireceğiz. Çok güzel bir proje olacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İhtiyaç odaklı çalışarak, vatandaş ve paydaş kurumlarla ortak akıl ekseninde çalışacaklarını vurgulayan Arıkan, “Bingöl'ü sağlıklı, yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla çevre sorunlarından spora, yeni yollardan, park düzenlemelerine, altyapı çalışmalarından üstyapı çalışmalarına, kaldırım işgallerinden kaçak yapılaşmalara, kentsel dönüşümden kültürel ve sanatsal aktivitelere kadar her alanda tüm çalışmalarımızı vatandaşlarımızla ve ilgili kamu kurumlarımızla el ele gönül gönüle vererek ilimizi hep birlikte kalkındıracağız. Vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek için çalışıyoruz. Yapacağımız çalışmalar ile Bingöl'ü modern ve yaşam standartları yüksek bir şehir haline getirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, Belediye Başkanı Erdal Arıkan'a teşekkür etti.