Arıkan, “kimlikli bir şehir oluşturacağız”
09.04.2019

A Haber’in konuğu olan Başkan Arıkan; “Kendi öz kimliğini yansıtan, insana, doğaya ve diğer tüm canlılara saygılı; toplumun her kesimini kucaklayan, erişilebilir, kültür ve sanatıyla ön plana çıkmış kimlikli bir şehir oluşturacağız.”

A Haber’in konuğu olan Başkan Arıkan; “Kendi öz kimliğini yansıtan, insana, doğaya ve diğer tüm canlılara saygılı; toplumun her kesimini kucaklayan, erişilebilir, kültür ve sanatıyla ön plana çıkmış kimlikli bir şehir oluşturacağız.”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, A Haber’in canlı yayın konuğu olarak, Ahmet Çelik’in sorularını yanıtladı.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini değerlendiren Arıkan, “Allah’a hamdolsun ki yerel seçimleri sorunsuz bir şekilde tamamladık. Bingöllü hemşehrilerim bir kez daha tercihini hizmetten yana, istikrardan yana kullandı. Ben öncelikle seçimlerde bizleri destekleyen veya tercihi başka partiden yana kullanan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Yoğun bir seçim maratonunun ardından görevimize başladık. Şimdi tüm siyasi görüşlerimizi ve farklılıklarımızı bir kenara bırakarak ilimizi hep birlikte yöneteceğiz. Halkımızla ele ele omuz omuza vererek, ilimizi daha yaşanılabilir bir şehir haline getireceğiz. İlk günden beri hep şunu vurguluyoruz, biz halkımızın içerisinde yer alacağız ve çok daha farklı bir belediyecilik anlayışıyla ilimizi yöneteceğiz” dedi.

Kentin öncelikleri arasında yer alan hizmetlere ağırlık vereceklerini vurgulayan Arıkan, şunları söyledi: “Kentimizin sorun ve taleplerini çok iyi analiz ettik, tüm beklentilerin farkındayız. Trafikten ulaşıma, altyapıdan üstyapıya yeni yerleşim alanlarının oluşturulmasından farklı diğer ihtiyaçlara odaklanacağız ve hizmetlerimizi sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz. Belediyecilik anlayışımızı ileri bir seviyeye taşıyarak, çok daha büyük hizmetlere imza atacağız.”

“Kimlikli bir şehir oluşturma gayretinde olacağız”

Kendi öz kimliğini yansıtan, topografyasıyla uyumlu kimlikli bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olacaklarını vurgulayan Arıkan, “En ideal şehir, kültürüyle, sanatıyla, beşeri faktörleriyle ve kendine has özellikleriyle kendi öz kimliğini yansıtan şehirdir. Belediye hizmetlerimizi bu çerçevede yürüterek, kimlikli bir şehir oluşturma gayreti içerisinde olacağız. Toplumun her kesimini kucaklayan, kapsayıcı, kuşatıcı, erişilebilir bir belediyecilik anlayışıyla fiziki yatırımların yanı sıra sosyokültürel alanlara ağırlık vereceğiz. Özellikle gençlerimiz için, çocuklarımız için, kadınlar için, engelli kardeşlerimiz için kısacası toplumun tüm kesimleri için çok farklı sosyal yaşam alanları oluşturacağız. İnşallah çok farlı bir belediyecilik anlayışıyla halkımıza hizmetler sunacağız.”