Aşağı çarşı güzelleşti
19.11.2014

Bingöl Belediyesi üstyapı çalışmaları kapsamında Bingöl’ün eski yerleşim alanı olan Aşağı Çarşı’da yolları kilitli parke taşı ile yeniledi.

Bingöl Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Üstyapı çalışmaları kapsamında Bingöl’ün eski yerleşim alanı olan Aşağı Çarşı’da yollar, kilit parke taşı ile döşendi. Parke taşlarla yenilenen kaldırım ve yollar ile Aşağı Çarşı, modern bir görünüme kavuştu.

Yapılan çalışmalarla şehrin iki yakasının birbirine bağlandığını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Bingöl’ün eski yerleşim alanı olarak bilinen Aşağı Çarşı’da; şehir merkezini Düzağaç bölgesine bağlayan iki köprü arasındaki yolun tamamını boydan boya kilitli parke taşları ile döşedik. Şehrin trafik yükünü azaltmak ve daha rahat bir ulaşım için vatandaşlarımız bu yolu kullanabilirler. Yaptığımız üstyapı çalışmalarıyla Bingöl’ün tarihi yeri olan Aşağı Çarşı modern bir görünüme kavuştu” şeklinde konuştu.