Asfalt çalışmaları tamamlandı
01.11.2014

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen asfalt çalışmaları tamamlandı. Kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları ise devam ediyor.

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen asfalt çalışmaları tamamlandı. Kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları ise devam ediyor.

Bingöl tarihinin en önemli çalışmalarından biri olan şehrin üstyapı yapım işi, tüm hızıyla sürüyor. Kentin önemli kısımları BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt malzemesi ile kaplandı, kaldırım olmayan mahallelerde ise kaldırımlar yapıldı ve yollar kilitli parke taşları ile döşendi.

Üstyapı çalışmaları hakkında bilgiler veren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, üstyapının, bundan sonraki nesiller için yapılan bir yatırım olduğunu belirterek, 2. kat asfalt çalışmalarının tamamlandığının müjdesini verdi.

Barakazi, “Hamdolsun, asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Bingöllüler çok sıkıntı çekti. Sıkıntılardan bir bir kurtuluyoruz. Bunun içinde sevinçliyiz. Bingöl modern şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Üstyapı’nın devam ettiği mahallelerimizde birçok sokak ve caddede toprak işleri, reglaj, bordür işleri, kaldırım dolguları, 8’lik ve 6’lık parke döşeme işlemleri devam ediyor. Kınalı Caddesi’nde yağmursuyu kanalları yapılacağından dolayı 350 metrelik asfalt çalışması sonra yapılacaktır. Üstyapı çalışmaları ile birlikte kaldırımsız mahallemiz kalmayacak. Kaleönü, Mirzan, Yeni Mahalle, Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Yeşilyurt Mahallelerinde kaldırım ve kilitli parke döşeme çalışmalarımız devam etmektedir. Üstyapı çalışmalarımız 9 ekip, 150 personelle devam ediyor.  Recep Tayyip Erdoğan ve Yeşilyurt Mahalleleri’nde 1 haftalık çalışmalarımız kaldı. Buradaki ekiplerimiz Yeni Mahalle ve Mirzan Mahallesi’ne kaydırılacaktır. Mevsim şartları el verdiği ölçüde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yağmur nedeniyle zarar gören veya eksiklikleri tespit edilen yerlerde yağmursuyu mazgalları atılıp, tahrip olan ana arterler onarılmaktadır. Çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Şehrimiz her geçen gün değişmekte, güzelleşmekte ve ilerlemektedir. Amacımız daha modern, güzel ve yaşanılır bir Bingöl için çalışmaktır. Altyapı, üstyapı ve diğer hizmetlerin aksamalarında gösterdikleri sabır ve anlayış nedeniyle vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.