Asfalt çalışmaları yeni mahallede
05.09.2014

Bingöl Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında çalışmalar sürdürülürken, Yeşilyurt Mahallesi’nde başlayan asfalt (BSK) çalışmaları Yeni Mahallesi Yavuz Selim Caddesi’nde devam ediyor.

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen asfalt, kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları şehrimizin muhtelif bölgelerinde tüm hızıyla sürüyor.

Çalışmalar kapsamında önemli ulaşım akslarından birisi olan Yeni Mahalle Yavuz Selim Caddesi kaliteli asfalta kavuştu.

Finisher asfalt döküm aracı ile Yeni Mahalle Yavuz Selim Caddesi’nde BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) olarak dökülen asfalt, silindir ve vabıl iş makinası ile bastırılıyor.

Üstyapı çalışmalarının Aşağı Çarşı, Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu, Yeşilyurt, Yenimahalle ve Mirzan Mahalleleri’nde devam ettiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “11 ekip ve yaklaşık 235 personelle şehrimizin muhtelif bölgelerinde ekiplerimiz tarafından üstyapı çalışmaları devam ediyor. Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımları kilitli parke taşı ile döşüyoruz. Ana güzergah yolları BSK(Bitümlü Sıcak Karışım) asfalt ile kaplanacak. Üstyapı’nın devam ettiği mahallelerimizde birçok sokak ve caddede toprak işleri, reglaj, bordür işleri, kaldırım dolguları, 8’lik ve 6’lık parke döşeme işlemleri devam ediyor. Şuanda 15 cm’lik (sıkıştırılmış hali) plentmiks malzeme üzerine 6 cm’lik (sıkıştırılmış hali) asfalt (BSK) dökülüyor. Bunun üstüne de 5 cm’lik (sıkıştırılmış hali) bir tabaka daha yapılacak” diye konuştu.

Çalışmalardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye teşekkür etti.