Bakan yılmaz, zazaca tiyatro izledi
08.07.2014

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınma ve gelişme dediğimiz süreç sadece ekonomiyle olmuyor, bir toplumun kalkınması gelişmesi kültürle, sanatla yakından ilgilidir" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınma ve gelişme dediğimiz süreç sadece ekonomiyle olmuyor, bir toplumun kalkınması gelişmesi kültürle, sanatla yakından ilgilidir" dedi.

Bingöl'de temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Yılmaz, teravih namazının ardından Bingöl Belediyesi tarafından Hükümet Konağı Meydanı'nda düzenlenen ramazan etkinliklerine katıldı.

Yılmaz, şenlik kapsamında Zazaca ve Türkçe sahnelenen tiyatro oyununu vatandaşlarla birlikte izledi. Hasta doktor ilişkisinin anlatıldığı oyunda, hasta karakterinin "Ben Şabanlıyım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın köyündenim" demesi üzerine Bakan Yılmaz'ın gülümseyerek, oyuncuları alkışladığı görüldü.

Oyunun sonunda tiyatrocuları tebrik eden Bakan Yılmaz, kalkınmanın sadece ekonomiyle gerçekleşmeyeceğini, kültür ve sanatla yakından ilgili olduğunu söyledi.

Oyunu beğenerek izlediğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Bingöl Belediyemizin organizasyonuyla, halka açık bir alanda çok güzel bir etkinlik izledik. Sanat ve kültür son derece önemli gerçekten. Toplumun huzuru arttıkça, çeşitli altyapılar oluşturuldukça, bu işlere imkanlar sağlandıkça potansiyelin harekete geçtiğini görüyoruz. Geçmişte bu tür şeylere pek rastlamazdık. Çok şükür artık bunlar var. Tiyatro, müzik ve sanatın diğer dalları çok çok önemlidir. Kalkınma ve gelişme dediğimiz süreç sadece ekonomiyle olmuyor, bir takım fiziksel yatırımlarla olmuyor. Bir toplumun kalkınması gelişmesi kültürle, sanatla yakından ilgilidir. Aslında bir toplumun kalkınması gelişmesi kültürle, sanatla ve bu tür etkinliklerle yakından ilgilidir. Özgür bir ortamda insanların kendilerini ifade edebilmeleri, yenilikçi bir toplum oluşturma açısından, geleceğe daha güvenle yürümek açısından son derece önemlidir” diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, etkinliğin sonunda oyuncularla fotoğraf çektirdi.