Barakazi: engelli ve yaşlılar ücretsiz taşınacak
08.08.2014

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağını bildirdi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren ücretsiz taşıma koşullarını taşıyan 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağını ifade ederek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımında 04.03.2014 tarih ve 28931 sayılı yönetmeliği gereğince ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı tanınmıştır. Şehir içi taşımacılık hakkında çıkarılan yönetmelik Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından S.S 18 Nolu Motorcular Taşıma Kooperatifi ile yapmış olduğu 22.08.2005 tarihli idari hükümlerde belirtilen 24 maddeden oluşan ücretsiz taşıma hakkına sahip olanlar, kimlik kartlarıyla kooperatife başvurarak ücretsiz ulaşımdan faydalanmak için kartlarını çıkarabilirler” diye konuştu.