Barakazi, israil`in saldırılarını kınadı
18.07.2014

Filistin'de yaşanan saldırılarla ilgili olarak açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İsrail'in saldırılarını sert bir dille kınadı.

Filistin'de yaşanan saldırılarla ilgili olarak açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İsrail'in saldırılarını sert bir dille kınadı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili “Bu haince saldırıları gerçekleştiren, insanlığını ve vicdanını yitirmiş İsrail yönetimini en ağır şekilde kınıyorum” dedi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi,  “İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında Ortadoğu başta olmak üzere birçok bölgede insanlığı derin üzüntüye sevk edecek olaylar yaşanıyor.  Terörist devlet İsrail her zaman yaptığını yaptı ve akşam ilan ettiği ateşkesi gece bozarak kara harekatıyla katliama girişti. Bu haince saldırıları gerçekleştiren, insanlığını ve vicdanını yitirmiş İsrail yönetimini en ağır şekilde kınıyorum. Kundaktaki bebeği bile katletmeyi “İsrail’i savunmak” olarak gören bu anlayış her türlü vahşeti gözünü bile kırpmadan gerçekleştirmektedir.  Demokrasi, insan hak ve hürriyetleri, insanlığın temel hakkı olan yaşama hakkı konusunda akıl verenler ve öneride bulunanlar bu insanlık dışı uygulamaya karşı neden susmaktadırlar. Demokrasi ve insan hayatı konularında kendilerini hep üstün gören Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bu zulme sessiz kalmanın yanı sıra, kimi zaman destekler nitelikteki açıklamalar yapması ayrı bir üzüntü konusudur. Rahmet, bereket, birlik, kardeşlik, hoşgörü, insana saygı gibi birçok hususla özdeşleşmiş olan Ramazan ayında diğer Müslüman ülkelerin de bu zulme ve katliamlara bir an önce dur demeleri tek temennimizdir” diye konuştu.

Barakazi, “Birleşmiş Milletlerin insani yardım depolarını bile vuran gözü dönmüş İsrail’e BM ne yapabilmiştir? Bugün Gazze’de sadece Filistinliler değil insanlık da ölmektedir, İnsanlığın vicdanı da yok olmaktadır. Bu saldırıları gerçekleştiren İsrail’i bir kez daha kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, İslam alemine de sabır temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.