Barakazi, simani’de sorunları dinledi
24.11.2014

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Simani Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Barakazi, gelecek 5 yıl içinde güzel şeyler yapacaklarına inandığını söyledi.

Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Simani Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Barakazi, gelecek 5 yıl içinde güzel şeyler yapacaklarına inandığını söyledi.

Simani Mahalle sakinlerinin daveti üzerine mahalleye giden Belediye Başkanı Barakazi, vatandaşlarının sorunlarını dinledikten sonra, Bingöl’de devam eden üstyapı çalışmaları ve diğer çalışmalar hakkında mahalleliyi bilgilendirdi.

Dere ıslahı ve yol ortasındaki elektrik direkleri

Mahallelinin dere ıslahları ile ilgili sorusuna cevap veren Barakazi, “Dere ıslahları konusu DSİ kurumunun görev alanına giriyor. Derelerle ilgili ciddi sorunlar var. Hatta dere ıslahlarıyla ilgili sorunu Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz Bey’le görüştük. Kedisi de, ‘Önümüzdeki yıllarda programa alınması için uğraşacağız’ dedi. Ben kendimde bu işin takipçisi olacağım” dedi.

Mahalle arasında yol ortasında kalan elektrik direkleri sorununu da değinen Barakazi: “Bu mahallede bazı yolların ortasında elektrik ve telefon direkleri geçiyor. Bunların kaldırılması için Telekom ve Aksa elektrik şirketine bildirdik. Onlar da en kısa sürede yol ortalardaki direkleri kaldıracaklarını söylediler. Biz de bekliyoruz” diye konuştu.

Eksik kalan üstyapı seneye tamamlanacak

Konuşmasında üstyapıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Barakazi, şöyle devam etti: “Geldiğimizden bu yana hiç durmadık hep uğraştık, çalıştık ve belli bir mesafe katlettik. Yeni Mahalle ve Mirzan Mahallesi’ni gezdik, orada ve başka yerlerde üst yapının eksik olarak yapılan yerlere geçici olarak malzeme dökerek bu şekil bir çalışmamız olacak ve bu kışı atlatacağız. Ama inşallah seneye yapılmayan yolumuz kalmayacak. Eksiklerimizi gelecek yıl inşallah bitireceğiz. Şunu da bilmenizi istiyorum. Benim gelecek siyasi bir hesabım yoktur. Ben hizmet etmeye geldim. Gelecek 5 yıl içinde hep beraber güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Şikâyetleriniz; sorun ve sıkıntılarınız varsa gelip söyleyebilirsiniz. Ben buraya cep doldurmaya gelmedim. İnsanlar arasında ayırım yapmaya da gelmedim. Rabbimden duam şudur; ‘Kalbim ve beynim bozulmasın’ gerisi önemli değildir. Şu ana kadar bozulmadı. İnşallah bundan sonrada bozulmaz.”

İşgali önlemek için arsa fiyatlarını arttırdık

Arsa satışındaki yüksek fiyatlara açıklık getiren Barakazi, “Bingöl’ün her tarafında arsa fiyatlarını artırdık. Geçmişte Belediyenin arsaları gerçekten bedavaya gitmiş. Bu da belediyeye bazı zararlar getirmiş. Birincisi; belediye bir gelir elde etmiş, ikincisi; insanlar işgale daha fazla yönelmişler. Bunların önüne geçmek için arsa fiyatlarını artırdık” şeklinde konuştu.