Barakazi, üstyapı çalışmalarını yerinde inceledi
11.08.2014

Üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çalışmaların 9 ekip, 150 personelle devam ettiğini söyledi.

Üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, çalışmaların 9 ekip, 150 personelle devam ettiğini söyledi.

Bingöl Belediyesi, üstyapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmaları şehrin muhtelif bölgelerinde gerçekleştiriyor.

Yapımı devam ettirilen üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Barakazi, çalışmalarla ilgili vatandaşlara bilgiler verdi.

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “9 ekip ve yaklaşık 150 personelle üstyapı çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi’nde üstyapı çalışmaları devam ediyor. Mirzan ve Yeni Mahalle’ye birkaç gün içerisinde ekiplerimiz girecek. BSK asfalt çalışmaları da bir haftaya kadar başlayacak. Şuanda malzeme stoku yapılıyor. Bir aksilik olmazsa inşallah bir hafta sonrasında asfalt dökümüne başlayacağız. Halkımıza, gösterdikleri bu sabır ve anlayıştan ötürü de teşekkür ediyoruz. Bazı noktalarda mazgallar ve yağmur suyu arklarında eksiklikler var. Onları da gidereceğiz. Yine su abone bağlantıları devam ediyor. Mirzan Mahallesi ve Yeni Mahallede bu çalışmalarımız kapsamında eski hatları iptal edip yeni hatları devreye sokmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor” dedi.

Barakazi, şuanda alt malzemesi serilen Ahmet Dursun Konutları’na giden yolun da İl Özel İdaresi tarafından asfaltlama çalışmalarına başladığını söyledi.

Kaldırımsız yol kalmayacak

Barakazi, “Üstyapı çalışmaları ile birlikte kaldırımsız yolumuz kalmayacak. Bütün ana yollar ve ara yollara kaldırım yapılacak. Kaldırım çalışmalarının önemli bir kısmını tamamladık. Mirzan, Yenimahalle ve Bahçelievler Mahallesi’nde daha önce kaldırım yoktu. Üstyapı çalışmaları ile birlikte kaldırımsız mahallemiz kalmayacak. Şehrimiz her geçen gün değişmekte, güzelleşmekte ve ilerlemektedir. Amacımız daha modern, güzel ve yaşanılır bir Bingöl için çalışmaktır” diye konuştu.

Başkan Barakazi, önümüzdeki üç ay içinde altyapı ve üstyapı çalışmalarının yüksek oranda tamamlayacaklarını söyledi.