Barakazi’den başbakan erdoğan`a destek
08.08.2014

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hemşerilerimizin sandığa gitmelerini, oylarını kullanmalarını ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermelerini istiyoruz” dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “10 Ağustos günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hemşerilerimizin sandığa gitmelerini, oylarını kullanmalarını ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermelerini istiyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde basın açıklaması yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklaması yaptı.

Seçimin Pazar günü yapılacağını hatırlatan Barakazi, ilk kez halk tarafından seçilecek olan cumhurbaşkanı, 12. Cumhurbaşkanımız olacak. 3 aday var. Bu adaylardan biri de partimizin Genel Başkanı Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan. Bu konuyla ilgili Bingöllü hemşehrilerimize bir takım önerilerde bulunmak istiyoruz. Birincisi bütün hemşehrilerimizin sandık başına gitmelerini istiyoruz. Seçim çok önemli, katılım çok önemli. Katılımın yüksek oranda olması Bingöl açısında da, Türkiye açısından ve Türkiye’nin dünyadaki konumu açısında önemli. Cumhurbaşkanlığı seçimi denildiğinde;  ilk olarak 1980 Anayasasında Bingöl’ün ‘Hayır’ deme şampiyonluğu akla geliyor. Bu sadece Türkiye’de değil, dünyada bilinen bir durum. İkincisi, yine geçen Sn. Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçildiğindeki anayasa ile ilgili yapılan referandumda en yüksek ‘Evet’i veren il Bingöl olmuştu. Bu bağlamda ikinci tavsiyemiz, önerimiz; Bingöllülerin yeniden bir şampiyonluğa, bir rekora imza atmalarıdır. Diğer adaylara da tabi ki saygı gösteriyoruz, bu bir yarıştır. Ancak bu yarışta Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğumuzu ve onu desteklediğimizi beyan etmek istiyoruz” dedi.

Bölge açısından seçimin önemli olduğunu söyleyen Başkan Barakazi, “Bir barış ve çözüm süreci var. Türkiye’de bunu mimarı Başbakanımızdır. Başbakanımız bu barış sürecinin devamını daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanı olarak gerçekleştirecektir. Bu yönüyle Bingöllülerin yüksek derece desteği çok önemli. Elbette ki biz Türkiye ortalamasının bir kısmını etkileyebiliyoruz, ancak Bingöl’ün böyle bir rekora imza atması bizim açımızdan gerçekten ayrı bir önem teşkil ediyor. Seçimlerin barış içerisinde geçmesini diliyoruz. Sürtüşmeden uzak, hiçbir şekilde insanların birbirleriyle cebelleşmediği, kavga etmediği daha önce yapılan seçimlerdeki gibi barış içerisinde geçmesini temenni ediyoruz. İnsanların özgürce oy vermesini istiyoruz. Oyunu kimi vereceklerse versinler, ancak özgürce versinler. Hiçbir baskı, hiçbir etki altında kalmadan oylarını versinler. Bu bağlamda ekonomik, siyasi ve toplumsal istikrara destek olacağı ümidiyle Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a buradan desteğimizi İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte bu desteğimizi açıklamak istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini belirten Barakazi, ilk kez cumhurbaşkanının halk tarafından ve halk oylamasıyla seçileceğini söyleyerek, “Türkiye, ilk kez halkın iradesiyle doğrudan Cumhurbaşkanını seçeceği için siyasal tarihin akışını da değiştirecek bir süreci yaşıyor. Halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı ile halkın seçeceği bir başbakanla Türkiye’nin önü açık ve aydınlık olacaktır.  Bu sürecin en temel hedefi kadim medeniyetimizin ihyası ve yeniden büyük Türkiye’nin inşasıdır. Türkiye’nin, tarih sahnesinde yerini almasıdır. İstikbal, istiklal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan ülkemizin yeni bir motivasyon üretmesi; doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanının ulusal, bölgesel ve küresel sorunların çözümünde daha aktif sorumluluk almasını ve öncülük yapmasını gerektiriyor.  Cumhurbaşkanlığı milletin iradesinin temsil edildiği ciddi bir makamdır.  Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olması önemli ancak halkın doğru kişiyi, doğru ismi Cumhurbaşkanı olarak seçmesi de çok önemli. Vatandaşlarımızın 10 Ağustos 2014 Pazar günü sandığa gitmelerini ve milli iradelerini kullanmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Barakazi, açıklamasına şu ifadelerle devam etti: “Türkiye’nin özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, Çözüm Sürecini sahiplenen “milletin adamı” Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemenizi istiyoruz. Bingöl’ün Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a 7 seçimdir verdiği desteği, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüksek oranda destek vereceğinden hiç şüphemiz yoktur. İnşallah Türkiye’nin AK Parti ile yakaladığı bu istikrar ve güven ortamı sürecek. Millet 10 Ağustos’ta ‘Erdoğan’ın yanındayız’ diyecek. AK Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye’nin desteğini alacak. 10 Ağustos’ta hep birlikte Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması için sandığa gidelim, oyumuz verelim. Ülkemizde istikrarın devamını sağlayalım. Bingöl halkı olarak en büyük desteği verecek, Başbakanımız ilk turda Cumhurbaşkanı yapacağız” şeklinde konuştu.