Belediye hizmet binasının yapımı durduruldu
07.05.2014

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, belediye hizmet binasının yapımıyla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine durdurma kararı aldıklarını söyledi.

Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasında Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında imzalanan protokolle 2013 yılında İnönü Mahallesi'nde yapımına başlanan belediye hizmet binasının yapım işi durduruldu.

Hizmet binasının konutların arasına hapsedilmesinin doğru olmadığı yönünde bir takım şikayetler geldiğini belirten Barakazi, binanın hizmete girmesiyle söz konusu bölgede trafik sıkışıklığının da yaşanacağını ifade etti.

Gelen şikayetleri değerlendirerek girişimlerde bulunduklarını kaydeden Barakazi, “TOKİ Başkanıyla görüştüm ve konuyu kendilerine ilettim. TOKİ Başkanı da 'Doğru bulmadığımız bir şeyi neden uygulayalım' dedi. Bu görüşmenin üzerine hizmet binası inşaat yapımının durdurulması için karar aldık. Bunun için de gerekli olan resmi yazışmaları yaptık ve bazı taleplerimizi TOKİ'ye ilettik. Yeni hizmet binasının nereye yapılacağı konusunda arayışlarımız devam ediyor” diye konuştu.

Barakazi, esnaf ve vatandaşların mağdur olmamaları için yeni hizmet binasının çarşı merkezine yakın bir yerde yapılacağını sözlerine ekledi