Belediye: “reklam yasağına uyulmalı”
08.03.2019

Bingöl Belediyesi, Merkez İlçe Seçim Kurulu’nca belirlenen reklam alanları dışında çarşı merkezinde gelişigüzel afiş asan Saadet Partisi’nin afişlerinin toplatıldığını bildirdi. Açıklamada, tüm partilerin alınan karara uyması gerektiği vurgulandı.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, Seçim Kurulu’nca belirlenen reklam alanları dışına çıkan Saadet Partisi’nin seçim çalışmalarının yer aldığı afişlerin Zabıta Müdürlüğü ekiplerince toplatıldığı belirtildi.

“Tüm partiler yasağa uymalı”

Seçim çalışmaları kapsamında il genelinde reklam alanlarının belirlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Merkez İlçe Seçim Kurulu, 4 noktadaki dijital reklam panoları, 12 noktadaki billboardları ve 5 noktayı afiş ve pankart alanı olarak belirlemiştir. Alınan kararla birlikte reklam alanları belirlenmiş ve ilgili birimlere iletilmiştir. Merkez İlçe Seçim Kurulunca alınan karar uymaksızın Genç Caddesi, Kültür Caddesi ve Çapakçur Viyadüğü yerleşkesinde gelişigüzel afiş asan Saadet Partisi’ne mani olunmuştur. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belirlenen güzergahlar dışına afiş asan Saadet Partisi’nin afişlerini toplamıştır.”