Belediye’den enerji atağı
14.04.2022

Çevreci ve gelir getirici yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Arıkan, “2 Bin 952 panelli Güneş Enerjisi Santralimizde (GES) elektrik enerjisi üretimine başladık. GES ve Çöpten Enerji tesislerimizde yılda 7 Milyon kilovatsaat enerji üreterek, 6 Milyon 500 Bin TL gelir elde ediyoruz” dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Çevre yolu üzerinde 20 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen 2 Bin 952 panelli Güneş Enerjisi Santrali’nde incelemelerde bulundu.

Burada Gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Arıkan, ülkenin Milli Enerji seferberliğine çevre dostu projelerle destek verdiklerini söyledi.

GES ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLADI

Çevreci ve gelir getirici yatırımlar kapsamında hayata geçirilen 7 Milyon 500 Bin TL yatırım bütçeli GES projesinde üretime start verildiğini kaydeden Başkan Arıkan, “Güneş Enerjisi Santrali ve Çöpten Enerji Projeleri ile yılda ortama 7 Milyon kilovatsaat enerji üreterek, 6 Milyon 500 Bin TL gelir elde ediyoruz” dedi.

“BELEDİYEMİZE EK GELİR SAĞLIYORUZ”

İki tesiste üretilen enerji ile belediyenin elektrik ihtiyacının karşılanarak, ek gelir sağlandığını vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Çevre dostu projelerimiz ile en büyük hedefimiz; kendi ürettiğimiz enerji ile masraflarımızı karşılamak ve bu alanda yapılacak harcamaları ise halkımıza hizmet noktasında başka alanlarda kullanmaktır. Bu doğrultuda tüketen belediyeden, üreten belediyeciliğe adım adım ilerleyeceğiz. Hem çevremizi korumak hem de şehir ekonomisine katkı sağlamak için hayata geçirdiğimiz projelerin ilimize, insanımıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”