BELEDİYEDEN HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR KALDIRIM HAMLESİ
08.09.2023

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, ‘Herkes için erişilebilir kaldırımlar’ projesine start verdi. Çalışma kapsamında ana arterlerdeki kaldırımlar herkes için kullanılabilir hale dönüştürülüyor.

Bingöl Belediyesi, şehirdeki kaldırımlarda yeni bir dönüşüme imza attı. Şehirdeki ana arterlerde bulunan kaldırımlar, hareket kısıtlılığı yaşayan özel gereksimli vatandaşlar başta olmak üzere herkes için erişilebilir/kullanılabilir gelmesi için çalışmalar başladı. 

“Kaldırımlar yeniden düzenleniyor”

İnönü Caddesi’nden çalışmalara start veren belediye, proje kapsamında engelleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

Yapılan kaldırım çalışmaları kapsamında özel gereksinimli vatandaşların yaşamını zorlaştıran engeller ortadan kaldırmayı hedefleyen belediye, rampa ve hissedilebilir thermoplastik düzenlemesi yapılıyor.

İnönü Caddesi’ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Hastane, Genç, Kültür, Feyzullah Karaarslan, Bülent Arınç, Şehit Mustafa Gündoğdu ve Bayındır caddelerinde çalışma devam ettirilecek.

“Daha yaşanılabilir bir Bingöl için çalışıyoruz”

Projeye dair açıklamada bulunan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak, Bingöl’ü daha modern, daha yaşanılabilir bir kent haline dönüştürmek için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Arıkan, “İlimizdeki araç ve yaya trafiğini rahat hale dönüştürmek, daha güvenli daha konforlu yol ve kaldırım ağları inşa etmek için programlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle çarşı merkezinde trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda yol genişletme çalışmalarımızı sürdürürken, kaldırımlarımızı da daha geniş ve herkes için erişilebilir hale dönüştürüyoruz. Şehrimizin her iki yakasında ana arterlerdeki kaldırımlarımızı özel gereksinimli vatandaşlar başta olmak üzere herkes için kullanılabilir hale dönüştüreceğiz. Engelli kardeşlerimiz için her alanda çalışma yürütmek, onların yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik her geçen gün çalışmalarımıza bir yenisini ekliyoruz. Sosyal yaşam merkezimiz ile onlara yeni bir sosyal yaşam alanı sağlamanın yanı sıra bu kardeşlerimize yönelik faaliyet gösteren dernek ve özel çalışmaları da ayrıca destekliyoruz. Vizyon projelerimizi bir bir hayata geçirirken, bu şehirde nefes alan her bir vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu projemizin de şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.