Bingöl 1. kış fotosafari yarışma şartnamesi yayımlandı
19.01.2019

“Bingöl 1. Kış FotoSafari”

24-25-26-27 Ocak 2019

A.Düzenleyen Kurumlar:

Bingöl Belediyesi

Fırat Kalkınma Ajansı

Bingöl Kültür Turizm İl Müdürlüğü

BİFSAK Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü

A.1 Destek Veren Kurumlar:

Bingöl Valiliği

Bingöl Üniversitesi

Bingöl Gençlik Spor İl Müdürlüğü

A.2

Genel Koordinatör:

Ömer Doğan 0507 387 60 18

Yarışma Sekretaryası:

Yücel Albayrak 0536 674 82 35

B.Amaç:

Fotoğraf kültürünü oluşturabilmek, Bingöl'ün tarihini, yerel yaşamını, geleneksel ve tarihsel değerlerini, doğal güzelliklerini, köylerini, insan portrelerini gelecek nesillere aktarabilmek, kentin görsel arşiv oluşturmak.

C.Tema:

Renkli sayısal

D.Fotosafari Kapsamı:

Bingöl şehir merkezi

Solhan

Yüzen adalar

Kaplıcalar

Adaklı

Kiğı

Sancak

Yedisu

Yayladere

Karlıova

Genç

Haserek ve Yolçatı Kayak Merkezi

E.        Katılım ücretsizdir.

F.        Fotosafari Takvimi:

Kayıt Başlangıç 24.01.2019 saat 06:00

Fotoğraf Teslimi 27.01.2019 saat 17:00

Seçici Kurul Toplanma Tarihi : 27.01.2019 saat 19:00 Sonuç Bildirimi      28.01.2019

Kayıt ve Teslim Masası Çalışma Saatleri; Sabah 06:00 - Akşam 20:00

Fotoğraf Albümü basılacak, ödül, derece ve mansiyon sahiplerine plaket verilecektir.

Ulaşım:Detaylı bilgi için Ulaşım Sorumlusu;

Sinan Bulgu GSM: 0552 214 23 39

Fotosafari sırasında katılımcılar, şehirlerarası ulaşımlarını kendileri organize edeceklerdir.

Havalimanından şehir merkezine nakiller Bingöl Belediyesi araçlarıyla yapılacaktır. Belirtilen çekim mekanlarına servis sağlanacaktır.

G.Konaklama:

Katılımcıların konaklamaları Bingöl Belediyesince karşılanacaktır. Katılımcılara her sabah kahvaltı verilecektir. Konaklama için detaylı bilgi

Öznur Özaslan GSM: 0 505 101 34 18

Kenan Nihat Elçi

Yılmaz Topçu

İ.Ödül Ödemeleri:

Seçici kurul değerlendirmesinin ardından ödül, derece, mansiyon ve sergileme sahibi yarışmacılarımızın ikramiyeleri IBAN hesaplarına yatırılacaktır.

J.Kayıt

KayıtTeslim Masası adresi; Bingöl Kültür Merkezi “Fotosafari Masası”

KayıtTeslim Masası sorumlusu;

Cem Tekingündüz GSM: 0 543 251 53 35

E-posta: [email protected]

KayıtTeslim Masası çalışma saatleri; Sabah 06:00, akşam 20:00 arasındadır. Kayıtlar 24 Ocak 2019 Perşembe günü sabah saat 06:00'de başlayacaktır. Fotosafari'ye katılabilmek için kayıt zorunluluğu bulunmaktadır.

Kayıt yaptırmadan önce çekilen fotoğraflar kesinlikle Fotosafari için sunulamayacaktır.

Kayıt sırasında katılımcının bizzat kendisinin kayıt masasına başvurması gerekmektedir. Kayıt masasında hazır bulunmayan başka fotoğrafçılar adına kayıt yaptırılamaz.

Kayıt sırasında fotoğrafçıların T.C. Kimlik numaralarını belgelemeleri adına yanlarında Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Ehliyetlerinin bulunması gerekmektedir.

Önemli hususlar;

Fotoğraf makinalarının tarih - saat ayarlarının güncel olması, çekim kayıt modunun RAW olması bir zorunluluktur.

Teslim edilecek fotoğrafların üzerinde tarih damgası bulunmamalıdır.

Fotoğrafların Teslimi:

KayıtTeslim Masası ; Bingöl Fotosafari Kayıt Masası

Cem Tekingündüz GSM: 0 543 251 53 35

KayıtTeslim Masası çalışma saatleri; Sabah 06:00, akşam 20:00 arasındadır.

Her katılımcı en fazla 7 (yedi) adet “Renkli” fotoğrafı RAW+JPG formatında kayıt masasına belirtilen tarih ve saat aralığında teslim edecektir.

Panoramik fotoğraflar yarışmaya kabul edilir,

HDR (High DynamicRange) fotoğraflar ve Siyah-Beyaz fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez.

Drone ile üretilmiş fotoğraflar yarışmaya kabul edilmez.

K.Genel Kurallar:

Fotosafari; Organizasyon Komitesi, Proje/Kayıt/Teslim Masası Sorumluları, Ulaşım ve Konaklama Sorumluları dışında yurtiçi, yurtdışı tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılımına açıktır.

Dereceye giren fotoğraflar, sahiplerinin isimleri belirtilmek kaydı ile ayrıca bir telif ücreti ödenmeden düzenleyen ve destek veren kurumlar  tarafından afiş, broşür, katalog vb. basılı yayınlarda ve dijital mecralarda tanıtım amaçlı kullanılabilecektir. Katılımcılar, bu maddedeki kuralı katılım formu doldururken kabul etmiş sayılırlar.

Yarışmacı, yarışmaya katıldığı fotoğraflarının, Fotosafari’de kendisi tarafından

çekilmiş olduğunu, gerekli izinlerin alındığını, kabul eder. Ödül kazanan fotoğrafçılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanların elde ettikleri ödül, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Sonradan anlaşılmış olsa bile, başkasına ait kurgu-mekan düzenlemesinden kaçak-izinsiz üretilen fotoğraflar, şikayet üzerine seçici kurulun değerlendirmesine bırakılır. Ödül yeri boş bırakılır. Bu durum diğer katılımcılara bir hak kazandırmaz.

Kayıt yaptıran yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve kurallara uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır.

Yarışmacılar, kayıt olmadan önce çektikleri fotoğraflarla yarışmaya katılamazlar. Bu konuda KayıtTeslim masasına yapılacak olan hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

Yarışma sırasında meydana gelebilecek her türlü kaza ve zarardan yarışmacılar bizzat kendileri sorumludur.

Bingöl Valiliği                        Bingöl Belediyesi                       Fırat Kalkınma Ajansı