Bingöl belediye başkanı yücel barakazi mazbatasını aldı
03.04.2014

Bingöl’de seçimleri 28 bin 710 oy alarak kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Yücel Barakazi, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak görevine başladı.

Bingöl’de seçimleri 28 bin 710 oy alarak kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Yücel Barakazi, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak görevine başladı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, göreve başlaması nedeniyle çok sayıda partili ve vatandaş Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’ne akın ederek sevgi gösterisinde bulundu. Barakazi’ye Belediye Meclis Üyeleri de eşlik etti.

Başkanlık koltuğuna oturan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, bir kesimin değil, herkesin başkanı olarak koltuğa oturduğunu belirtti.

Seçim öncesi vaat ettiklerinin arkasında olduklarını ve Bingöl’e güzel hizmetler yapacağını söyleyen Barakazi, “Zorlu bir seçim maratonundan sonra AK Parti yöneticileri, AK Parti teşkilat üyeleri ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte yürüttüğümüz kampanya 30 Mart itibari ile sona erdi. Allah’a hamdolsun ki seçimde açık ara önde birinci çıktık. Bingöl için bu bir zaferdir. Bugün itibari ile mazbatamızı aldıktan sonra görev sürecimiz başladı. Görev ve sorumluluğumuzun çok ağır olduğunu, bu şehirde eksik olan hizmetleri biliyoruz. Herkes seçim maratonunu yorucu olarak bulur. Ancak asıl yorgunluk şimdi başlıyor. İnşaallah ekibimiz ile birlikte Bingöl’e güzel hizmetler yapacağız. Biz seçim kampanyasını yürütürken iddialı bir şekilde ortaya çıktık ve güzel işler başaracağımıza olan inancımızı da her vesile ile yineledik. Seçim öncesi söylediğimiz her şey insanların aklında yaptığı ilk çağrışım bunlar iddialardan ibarettir, bunlar bir şekilde sona erecek ve seçim sonrasında farklı bir ağız, farklı bir söylem geliştireceğimize dair zaman zaman insanların kafasında şüpheler olduğunu gördük. Biz seçim öncesinde her ne söyledikse seçim sonrasında da bunların arkasındayız. İnşaallah Bingöl’e AK Parti belediyeciliğini bu dönemde getirerek, güzel bir şehir, yaşanılabilir bir şehir oluşturma boyutunda çok ciddi katkılar sunacağımıza inanıyoruz. Bingöl’de hizmetler açısından ciddi eksikliklerin olduğunu bu yaptığımız çalışmalar sırasında hem müşahede ettik hem de 7’den 70’e Bingöllüler fikir ve eleştirilerini, öneri ve tavsiyelerini hatta projelerini aktarmak suretiyle bu şehir için yapılabilecek işlerin neler olduğunu bize öğrettiler. Allah onlardan razı olsun” diye konuştu.

Adaylıktan itibaren çok iddialı olduklarını belirten Başkan Barakazi, “Rekor yapacağımızı her yerde söyledik. Allah’a şükürler olsun ki yüzde 60 civarında bir oy alarak Bingöl’de rekor kırdık. Bunun anlamı şudur; sadece belirli kesimler, belirli bölgeler, belirli çevreler bize oy vermedi. Bingöl’ün her tarafından, her kesiminden oy aldık. Böyle olduğunu göre bizde Bingöl’de tüm kesimlere ve her insanımıza hizmet için varız diyoruz. Seçildikten sonra bizim partimiz ile münasebetlerimiz asgariye iniyor ve ben bir kesimin değil, her kesin başkanıyım. Belediye Meclis Üyelerimizde her kesimin meclis üyeleri olacaklar. Daha önce dedik ki; ‘Biz herkese eşit mesafede olacağız. Hiç kimseyi kayırmayacağız. Hiç kimsenin çemberine girmeyeceğiz. Hiç kimsenin boyunduruğuna girmeyeceğiz.’ Bunu bir kez daha buradan yineliyorum. Bingöl’ün sahip olduğu duruş, layık olduğu durum ne ise Bingöl o hale gelecek. Bu konuda iddialıyız. Seçim çalışmaları sırasında teşkilatımız çok çalıştı ve yoruldular. Bir o kadar yorulan ve çalışan da gönüllülerdi. Ben teşkilat üyelerimize ve AK Parti gönüllülerine, özellikle sessiz kahramanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca seçimde bize oy veren, vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Bingöl seçim atmosferi açısından sakin, dedikodudan uzak herhalde bir başka kampanya geçirmemiştir. Buna sadece bizim katkımız olmadı, diğer partilerin de ciddi katkıları oldu. Diğer partilerde çatışma ve gerginlikten uzak durdular. Onlara da buradan teşekkür ediyoruz. Şimdi sorumluluk aldık ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bingöl’e dair güzel projelerimiz var. İnşaallah projelerimizi zamanı geldikçe hayata geçireceğiz. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Barakazi’nin konuşmasının ardından Bingöl Belediye Başkan Vekili Şehmus Becerikli, belediye mührünü Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye takdim etti. Program, Başkan Barakazi ve yeni seçilen Belediye Meclis Üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi. Barakazi daha sonra tebrikleri kabul etti.