Bingöl belediyesi ilk meclis toplantısını yaptı
07.04.2014

30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından Bingöl Belediyesi 2014 yılı birinci meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Bingöl Belediyesi birinci meclis toplantısını yaptı. Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin başkanlığında yapılan meclis toplantısı Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi TOGEM Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan yeni Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin huzur ve güven içerisinde gerçekleştiğini belirterek, bu huzur ve güvenin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Meclis toplantısında söz alan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Meclis üyesi ve grup sözcüsü Cihat Yıldırım, meclisin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Bingöl’ün menfaatine olan bütün projeleri destekleyeceğimizi ve aleyhine olan bütün projeleri ise, Bingöl halkıyla paylaşacağımızı, gücümüz nispetinde engelleyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Meclise başarılar diliyorum” dedi.

Meclis’te grubu bulunan partilerin Bingöl için el ele vererek çalışacağını belirten Başkan Barakazi, amaçlarının siyaset değil, hizmet olduğunu söyledi.

Barakazi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Candan ve içten talepleri için Barış ve Demokrasi Partisi Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Azınlığın ve çoğunluğun bir tarafa itilmesi gerekiyor. Şehrin iyiliği için ne yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. Sizlerle ilimiz ve halkımız adına çalışma yapacağız. Belirli bir kesimin değil, herkesin hizmetkarı olacağız. Amacımız siyaset yapmak değil, hizmet üretmektir. Sağlayacağınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nisan ayı ilk meclis toplantısında bir araya gelen Belediye Meclis üyeleri, yapılan konuşmaların ardından komisyon seçimlerinin görüşülmesine geçti. Yapılan seçimlerin ardından Meclis 1. Başkan Vekili, Meclis 2. Başkan Vekili, Asıl ve Yedek Katip Üyeleri, Belediye Encümeni, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile BİNÇEVBİR üyeleri belirlendi. İşte o üyeler;

Meclis 1. Başkan Vekili: Mehmet Buyankara

Meclis 2. Başkan Vekili: Fadıl Korkmaz