Bingöl belediyesi kaldırım işgaline izin vermiyor
03.05.2014

Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım yasağı uygulamasına uymayan 13 işletme hakkında kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulandı.

Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım yasağı uygulamasına uymayan 13 işletme hakkında kabahatler kanununa göre cezai işlem uygulandı.

Bingöl Belediyesi, vatandaşların çarşı merkezlerinde daha rahat edebilmeleri için uygulamaya koyduğu kaldırım yasağı denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirten Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü yaptığı açıklamada, “Bingöl’de yaşayan bütün hemşerilerimizin daha rahat yaşacağı bir kenti inşa etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Kaldırımlarımızı olması gerektiği gibi yayalara ait hale getirmek istiyoruz ve getireceğiz. Kaldırım işgalinin son bulması için yaptığımız uyarılar sonrasında ekiplerimizce yapılan denetimlerde 13 işletmeye uyarılara uymadıkları gerekçesiyle 5326 sayılı kabahatler kanununun 38. Maddesi uyarınca 91’er TL para cezası uygulanmıştır. 223 işletmeye de ihtarname yapılmıştır. ‘Kaldırım İşgaline Son’ kampanyamıza destek veren esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Kaldırımların yayalara ait olduğunu bir kez daha yineliyor, bu konuda esnaflarımızın gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.  Ancak söz konusu hassasiyeti göstermeyip kaldırım işgali yapanlar hakkında yasal işlem uygulayacağız” ifadelerine yer verildi.

Esnaflar da Bingöl Belediyesi’nin başlatmış olduğu kaldırım işgali kampanyasında destek vereceklerini ve bu konuda herkesin üzerine düşeni yapmasını istediler.

Bingöl Belediyesi’nin yayaların rahat etmesi için başlattığı ‘Kaldırım İşgaline Son’ kampanyasının devam edeceği belirtildi.