Bingöl belediyesi proje ekibi faaliyetlerine başladı
10.11.2014

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatları doğrultusunda Bingöl Belediyesi bünyesinde proje ofisi kuruldu. Proje ekibi kentin ihtiyacına konu alanlarda proje üretecek.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatları doğrultusunda Bingöl Belediyesi bünyesinde proje ofisi kuruldu. Proje ekibi kentin ihtiyacına konu alanlarda proje üretecek.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin seçim döneminde projeleri arasında yer alan ‘Belediye Proje Ekibi’ faaliyetlerine başladı. Başkan Barakazi’nin talimatları doğrultusunda kurulan proje ekibi yerli ve yabancı fonların belediyeye aktarılması amacıyla proje üretecek.

Proje ekibi; İlin kentsel alanlarının geliştirilmesi ve planlara uygun altyapı, kültür, turizm, sosyal kalkınma, istihdam, sosyal sorumluluk ve belediyenin kapsayıcı tüm hizmetlerinin planlı olarak sağlanması, bu planların kentsel işleyişi kolaylaştırıcı çalışma ve desteklere erişim hizmetlerinden yararlandırılmasına konu projeli yaklaşımların oluşturulmasını sağlanacak.

Kurulan ekibin proje yapma ve uygulama eğitimlerini sağlamak üzere guruba katılan TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan, bu ekibin belediyenin kurumsal yapısı bünyesinde işlevsel bir birim olarak konumlanması ile önemli çalışmalar ve proje uygulamalarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Bingöl TEMA temsilcisi ve Proje uzmanı Cuma Karaarslan, kendi insan kaynakları ile yerel sorunların aşılmasına katkı sunmak üzere harekete geçen Bingöl Belediyesi bünyesinde çalışmalara başlayan belediye teknik personellerinden müteşekkil ekibin; belediye bünyesinde eğitim ve projelendirme faaliyetlerini başlatarak, Bingöl ilinde ihtiyaca konu alanlarda proje üreteceğini ifade etti.

Proje eğitimi ve destek mekanizmaları konusunda bilgi veren Karaarslan, “Öncelikli hedefimiz Belediyemiz teknik personelleri ve proje ekibine katılan arkadaşlarımızın teknik bilgi ve donanımlarını arttırmak, bu amaçla 2 ay sürecek eğitim faaliyetleri sonucu ilin ihtiyaçlarına uygun projeler üretmek üzere çalışmalar yapmaktır. Bu konuda 20 kişilik bir proje ekibi ile başta Çapakçur Vadisi Rehabilitasyon Projesi olmak üzere, Ulusal ve uluslararası dış kaynaklı fonlardan yararlanmak üzere çalışmalarımız devam edecektir. Kısa vadeli hedeflerimizde ekibimize katılan arkadaşların, istihdam, kentsel altyapı,  eğitim, sosyal, kültürel proje alanlarında guruplaşarak proje üretmelerini sağlamak ve hazırlanan projelere fon ve kaynak sağlamak üzere kapasitelerini geliştirmeyi sağlayacağız. Bu çalışmalar ile 1. yıl hedefimiz her gurubun en az iki proje hazırlayıp uygulaması olacaktır” dedi.

Karaarslan, “Belediye Başkanımız Yücel Barakazi’nin motive eden yaklaşımı ile başlanan proje ekibi, çevresel, ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda tüm argümanları ve eğitimi eşleştirerek bu alanların sorunları ve çözüm önerileri üzerine projeler geliştirmesi hedeflenmiştir. Kentsel veri oluşturmak ve finans kaynaklarının etkin verimli kullanılmasını sağlamak üzere SODES, Kalkınma Ajansı, ÇSGB, Çevre Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, AB, Elçilik ve diğer tüm desteklerin taranarak uygun projeler ile yerel kalkınma ve faaliyet bütünlüğü sağlanacaktır” diye konuştu.

Proje kültürü, proje hazırlama, yerel proje ihtiyaçları ve fon kaynakları konusunda sağlanan eğitim ile Belediye bünyesinde imar, fen işleri, kültür ve diğer birimlerden teknik personellerin katılımı ile başlanan eğitimler ile ilk uygulama alanı Çapakçur vadisi olacağını belirten Karaarslan, “Proje birimleri ve alt ölçek planları kapsamında kadrolar oluşturuldu. Bu alanda eğitim ve fiziki mekan desteği ile belediyemiz kurumsal bir proje birimi ile yoluna devam edecektir. Yapılan çalışmalar ve sonuçlar dönemsel olarak belediyemiz meclis üyelerine ve Bingöl kamuoyu ile paylaşılarak işbirliği ve ortak akıl sayesinde başarılı ve yerelde sahiplenilmesi mümkün çalışmalar ile yolumuza devam edeceğiz. Çalışmalarının her aşamasını kamuoyu ile paylaşarak ortak bir sahiplenme kültürü anlayışı ile yerel alandan katkı ve görüşlere açık olarak planlayacak ekibimiz, kentin her alanında ihtiyaçların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin yanı sıra bunlara ait fiziki uygulama projeleri geliştirerek, fon kaynakları ve yatırımcıların dikkatine sunulacak projeler üretilecektir” şeklinde konuştu.