Bingöl belediyesi temizlik kampanyası başlattı
25.04.2014

Bingöl Belediyesi ‘Daha Temiz Bir Bingöl’ sloganıyla şehir merkezinde temizlik kampanyası başlattı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Vekili Koç, kampanyanın şehrin her yerinde devam edeceğini dile getirdi.

Bingöl Belediyesi ‘Daha Temiz Bir Bingöl’ sloganıyla şehir merkezinde temizlik kampanyası başlattı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Vekili Koç, kampanyanın şehrin her yerinde devam edeceğini dile getirdi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin talimatları doğrultusunda temiz bir çevre oluşturmak için çalışmalarına hız katan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ‘Daha temiz bir Bingöl’ için şehir merkezinde temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Sabah saat 07.00’de 25 kişilik ekiple ‘Daha temiz bir Bingöl’ sloganıyla şehir merkezinde temizlik kampanyası başlatan Bingöl Belediyesi Başkan Vekili Feyza Başak Koç ve Bingöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Alkış, çalışmaların 15 mahalleye yayılacağını belirttiler.

Temizlik kampanyasına destek vermek için Dörtyol’da bir araya gelen Koç ve Alkış, çalışmaları yerinde inceleyerek, vatandaşlarla ve esnaflarla da bir süre sohbet etti.

Bingöl’de insanların sağlığını ve çevreyi korumak için temizlik kampanyası başlattıklarını aktaran Bingöl Belediyesi Başkan Vekili Feyza Başak Koç,  “Vatandaşlarımıza ilimizde bir kadının görevde olmasını hissettirmek istedik. 25 kişilik bir ekiple çarşı merkezinde temizlik seferberliği başlattık. Kampanyaya vatandaşlarımızın da desteği ile etkisinin çok daha fazla olacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Özellikle bir kadın olarak kadınlarımıza da seslenmek istiyorum;  Çöp saatlerimize dikkat edelim, 18.00 ila 21.00 saatleri arasında çöplerimizi kapımızın önüne bırakalım. Gündüz saatlerinde bırakılan çöp hem çevreyi kirletiyor hem de koku yapıyor. Kadınlarımızın bu konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum. Kadın nezaketinin, kadın zarafetinin şehrin her alanına yansıyacağını düşünüyorum.  Kampanyamız 15 Mahallede ve kentin bütün cadde ve sokaklarında devam edecek” diye konuştu.

Başkan Vekili Koç, çöplerin gelişigüzel atılmaması, poşetlenerek çöp noktalarına bırakılmasını istedi.

Çöp toplama saatlerine vatandaşların dikkat etmesini isteyen Bingöl Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Alkış, temizlik kampanyası ile ilgili bilgiler vererek, “Daha temiz bir Bingöl’ için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Üstyapı çalışmalarının bitmesi ile birlikte şehrimizi daha güzel ve temiz hale getireceğiz. Gelişi güzel çöpler dışarı bırakılmasın. Çöp toplama saatlerine vatandaşlarımızın dikkat etmelerini istiyoruz. Kaldırım işgalleri ile ilgili esnaflarımıza yazılı ve sözlü tebligatlarımızı yaptık. 28 Nisan 2014 Pazartesi günü itibariyle kontroller ve cezai işlemlere başlayacağız” dedi

Yapılan temizlik çalışmalarını gözlemleyen vatandaşlar ise, cadde ve sokakların temizlenmesi ile ilgili duyarlılık gösterdiği için Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye, Başkan Vekili Feyza Başak Koç’a ve Başkan Yardımcısı Sabri Alkış’a teşekkür ettiklerini belirterek, çalışmaların devamını dilediler.