BİNGÖL KENT KONSEYİ KURULDU
29.01.2024

Bingöl Belediyesi öncülüğünde şehirde ilk defa Bingöl Kent Konseyi Kuruldu.

BİNGÖL KENT KONSEYİ KURULDU

Bingöl Kent Konseyi 1. Dönem Seçimli Genel Kurulu, Bingöl Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıya, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Vali Yardımcısı Muhammed Deniz, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak, kamu kurumları, odalar, mahalle muhtarları, sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 

Burada konuşan Başkan Arıkan, Bingöl Kent Konseyi’nin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesinde belirtilen hedefler doğrultusunda kurulduğunu belirtti. 

80 kişilik ekipten oluşan kent konseyinin şehre büyük değer katacağını kaydeden Başkan Arıkan, “Belediyemiz öncülüğünde Valilik, Üniversite, Kamu Kurumları, odalar, mahalle muhtarları, sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 80 kişilik bir ekip ile konseyimiz kuruyoruz. Burada bulunan her bir fertin gerek fiziki gerekse beşeri hizmetlerde emekleri olacak. Konseyin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı eylesin” dedi. 

Rektör Çapak ile Vali Yardımcısı Deniz, birer selamlama konuşması yaparak, kent konseyinin hayırlı olmasını diledi. 

Yapılan konuşmaların ardından 1. Dönem Seçimli Genel Kurul gerçekleştirildi.

Konsey Başkanlığı görevini Avukat Nihat Buğrahan üstlendi. Yürütme Kurulunda ise Nevzat Deniz, Orhan Açıkbaş, Ferhat Baynal, Zeki Doğru, Kenan Nihat Elçi, Yılmaz Çapak, Kadriye Varan Ramazan Aytunç, Cevat Çiftçi, Ahmet Ateş ve Yunus Kuyuldar yer aldı.