‘bingöl tanıtım günleri’ sona erdi
17.11.2014

İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘1. Bingöl Tanıtım Günleri’ sona erdi. 13 Kasım’da açılış programı ile başlayan etkinlik 16 Kasım Pazar günü tamamlandı.

İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘1. Bingöl Tanıtım Günleri’ sona erdi. 13 Kasım’da açılış programı ile başlayan etkinlik 16 Kasım Pazar günü tamamlandı.

Bingöl’ün tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik zenginliklerini tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ sona erdi.

‘Bingöl Tanıtım Günleri’ kapsamında İstanbul Eyyüp’te bulunan Feshane’de düzenlenen organizasyonda davetliler stantları tek tek gezdi. Davetliler ve vatandaşların ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ne olan ilgisi büyüktü.

Bingöl'ün tarihi, turistik ve kültürel değerleri, İstanbul Feshane’de düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ ile tanıtıldı.

Bingöl Tanıtım Günleri’nde Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, katılımcıları Türkçe, Kürtçe ve Zazaca selamlayarak, programın Bingöl’ün tanıtımı için büyük bir adım olduğunu söyledi. Barakazi’nin Zazaca ve Kürtçe selamlama konuşması büyük alkış aldı.

4 gün süren etkinliklerde, özellikle il dışında yaşayan Bingöllüler bir araya geldi. İstanbul'da yaşayan Bingöllüler,  ‘Bingöl Tanıtım Günleri’nde 4 gün boyunca memleket özlemlerini dindirme fırsatı buldu.

Feshane’de açılan stantlarda Bingöl ve ilçelerinin yöresel yemekleri, kavurma, bal, peynir ve ceviz gibi ürünler sergilendi. Ziyaretçi akınına uğrayan Bingöl Belediyesi standında yoğun ilgiden dolayı zaman zaman izdiham yaşanırken, gelen misafirlere keldoş ekmeği ve bal ikram edildi. Belediye standı gurbetçilerin yoğun ilgisini çekti. Bingöl’ü merak eden yabancı misafirlere ise kent hakkında bilgi içeren kitapçık ve belediyenin gazetesi Şehir Postası hediye edildi.

Çeşitli etkinlikler ve konserlerle oldukça renkli anların yaşandığı fuar son gününde de ziyaretçi akınına uğradı.Tanıtım günlerinde ziyaretçilere belediye standında bolca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bingöl Tanıtım Günleri’ni değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, gurbetteki Bingöllüler ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Memleket hasretini yüreklerinde taşıyan hemşehrilerimiz ile hasbihal etmenin sevincini yaşadık. İstanbul’da Bingöl merkez nüfusundan daha fazla Bingöllü yaşıyor. Onların Bingölile olan bağlarını güçlendirmek için bu etkinlikleri önemli buluyorum. Bingöl, önemli bir etkinlikle daha gündeme gelmiş oldu. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bingöl Tanıtım Günleri’nde Başkan Barakazi TRT Şeş ve 360 TV’de söyleşi gerçekleştirdi.