Bingöl tek ses, tek yürek
16.07.2019

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik’ gününde bir araya gelen binlerce Bingöllü, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetinde buluştu.

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik’ gününde bir araya gelen binlerce Bingöllü, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetinde buluştu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 yılında kalkışılan ancak milletin kararlı duruşuyla geri püskürtülen hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde, Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de çeşitli programlar düzenlendi.

İlk olarak Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşların katılımıyla şehit kabirleri ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Daha sonra merkez Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutuldu. Mevlidin ardından vatandaşlara gül suyu ikram edilirken, 7'den 70'e herkes şehitler için dua etti.

Akşam saatlerinde Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ve 15 Temmuz şehitlerinin pankartlarıyla hareket ederek, Genç Caddesi 15 Temmuz Direniş Meydanı'na yürüdü.

Burada düzenlenen programa Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Vekili Topçu Albay Ali Olcay Küçüktepe, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AK Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, kurum amirleri STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ekinci: “15 Temmuz hem bir keder hem de bir gurur gecesidir”

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Kadir Ekinci; “15 Temmuz gecesinde 15 Temmuz'u konuşmak, darbeler üzerine fikirlerimizi beyan etmek büyük bir nimettir. 15 Temmuz özelinde darbelerin, baskıların, zulümlerin, konuşulduğu ülkemizde hakikaten bunları rahatlıkla ifade edebilmek, konuşabilmek nimettir. Tarihi boyunca haksızlıklara boyun eğmemiş, her daim aydınlıktan yana olmuş, mazlumun yanında yer almış ve her zaman duruşuyla cesur Bingöl adını fazlasıyla hak etmiş, Bingöllü kardeşlerimizle hasbihal etmeyi bize nasip eden Rabbime şükürler olsun. Malumunuz olduğu üzere 15 Temmuz hem bir keder hem de bir gurur gecesidir. Bizler vatanı için, milleti için, bayrağı için kendisini siper eden aziz şehitlerimiz bir tarafta bir tarafta da tarihinden aldığı birikimle diriliş ve duruşunu sergileyen milletimiz. Bir yanda toprağa verdiğimiz fidanlarımız, diğer yanda istikbal ve istiklalini garanti altına almış aziz cennet vatanımız. Her geçen gün milletimiz mukaddesatına sahip çıkma konusunda daha fazla bilinçleniyor. Rabbim bu şuuru milletimizden eksik etmesin” dedi.

Başkan Arıkan: “Şehitlerimiz ve gazilerimiz o gece tarih yazdılar”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin o gece tarih yazdığını belirterek, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi cesareti ve kararlı duruşuyla o gece tarih yazdılar. Bin yıl önce Malazgirt'te, yüzyıl önce Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bu coğrafyayı kendine vatan konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devletin yönetimini ele geçireceklerini sanan vatan hainleri ertesi gün, gün batmadan büyük bir bozguna uğraşmışlardır. Bu darbe teşebbüsü sadece devlete değil aynı zamanda milletin iradesine de yapılmıştır. Bu darbe girişimiyle temel hak ve özgürlüklerimiz, bizi biz yapan değerlerimizi elimizden almaya amaçlayan bir girişimdi ama milletimiz buna geçit vermedi” diye konuştu.

Şehit Ömer Halis Demir'in o gece yaşadıkları sahnelendi

AK Parti gençliği, 15 Temmuz'un simgelerinden biri olan Şehit Ömer Halis Demir'in yaşadıkları sahneledi. Gösteri sırasında duygu yüklü anlar yaşandı.İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ilahi gösterisini ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Muharrem Genç'in duası ve tüm camilerde okunan Selâ ile sona erdi.