Bingöl, temiz su içiyor
28.08.2014

Temmuz 2014 su sanitasyon verilerini açıklayan Halk Sağlığı Müdürlüğü, şehir merkezinden alınan 11 numuneden 8’inin temiz çıktığını duyurdu.

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bingöl ve ilçelerinde insani tüketim amaçlı sulardan aylık numune alınıyor. İçmesuyu numunelerinde sonucu uygunsuz olan noktaların uygun hale getirilmesi, depoların düzenli bir şekilde temizlenmesi ve klor seviyelerinin en uygun değere ulaşması için Kaymakamlıklar, Belediyeler ve Özel İdaresi’ne yazılı olarak bildirildiği ifade edildi.

Bingöl genelinde yapılan 2014 Temmuz Ayı sanitasyon çalışmalarında Bingöl merkezde alınan 13 mikrobiyolojik numunenin 8’i uygun olduğu, 11 kimyasal numunenin tamamının  uygun olduğu belirtildi. Klor ölçümleri için alınan 71 numunenin 63’ünün yeterli olduğu rapora geçti.

İl genelinde alınan 89 mikrobiyolojik numunenin 67’si, kimyasal numunelerin ise 4’ünün uygunsuz olduğu kaydedildi.

Bingöl Belediyesi içmesuyu şebekesini komple yeniledi. Çalışmalarla birlikte şehir merkezindeki asbest boruların tamamı polietilen borularla değiştirildi ve 16 bin metreküplük 4 yeni depo yapıldı.