"biz ışığı getirmek istiyoruz"
10.07.2014

“Işık geldiğinde karanlıklar yok olacaktır. Biz ışığı getirmek istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diyen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, su, altyapı ve üstyapı çalışmalarındaki son gelişmeleri aktardı, vatandaşların eleştirilerini değerlendirdi. Barakazi, belediye binasının geçici olarak Adliye binasına taşınacağını da açıkladı.

“Işık geldiğinde karanlıklar yok olacaktır. Biz ışığı getirmek istiyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” diyen Belediye Başkanı Yücel Barakazi, su, altyapı ve üstyapı çalışmalarındaki son gelişmeleri aktardı, vatandaşların eleştirilerini değerlendirdi. Barakazi, belediye binasının geçici olarak Adliye binasına taşınacağını da açıkladı.

Kentin su, yol, altyapı ve diğer sorun ve çalışmalara ilişkin gelişmeleri paylaşan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, eleştirileri de yanıtladı. Su sorununa getirdikleri kısmi çözümlerle sıkıntıyı atlattıklarını söyleyen Barakazi, üstyapı çalışmalarındaki yavaşlamanın sebeplerini açıklayıp 20 milyon TL’lik krediyle ilgili de son adımları aktardı.

KÜRÜK’TEKİ EK KAYNAKLA SIKINTI GİDERİLDİ

Ramazan ayı öncesinde Bingöl merkezde giderek tırmanan su kesintilerine çözüm bulmak amacıyla Kürük’teki ek kaynaklardan birini aldıklarını, bu sayede halkın Ramazan’a rahat başladığını aktaran Başkan Barakazi: “Ciddi bir sıkıntı vardı. Oradaki iki kaynağı alabilmek için çok uğraştık. Ama olmadı. Saniyede 20 litre akan bir kaynağı alıp mevcut hatta ekledik. İkinci kaynağı ise köylülerin kendi aralarındaki anlaşmazlık sebebiyle alamadık. Şuanda şehirde ciddi bir su sıkıntısı kalmadı. Ama şehrin su sorunuyla ilgili geleceğe dair bir planlamamız olacaktır” dedi.

ALTYAPIDAKİ EKSİKLİKLERİ GİDERİYORUZ

Şehrin altyapısının yenilenmesi işinin önemli ölçüde tamamlandığını ancak bazı noktalarda ortaya çıkan sıkıntıların giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Barakazi: “Altyapı, ana hatlarıyla yapılmış ama bazı noktalarda bağlantı sorunları bulunuyor. Onların tespitini yapıyoruz. Bazı yerlerde de eksiklikler var. Onları da tamamlayıp bu bölgelerde üstyapı çalışmalarını başlatacağız” diye konuştu.

Su abone bağlantılarının devam ettiğini ve çalışmaların önemli oranda tamamlandığını da ifade eden Barakazi, eski hattı kestikten sonra sıkıntı çıkan bölgelere müdahale ettiklerini, kısa vadede tüm bu sıkıntıları giderip abone bağlantı işlemlerini tamamlayacaklarının altını çizdi.

ÜSTYAPI KREDİSİ İÇİN BAKANLIK İZİN VERDİ

Halkı en fazla etkileyen ve eleştirilere neden olan üstyapı çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri de paylaşan Başkan Barakazi, Belediye Meclis kararının ardından İller Bankası’ndan alınacak 20 milyon TL’lik kredi için İçişleri Bakanlığı’na yaptıkları izin başvurusunun kabul edildiğini belirtti.

Bakanlık izninin akabinde dosyayı İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne sunduklarını kaydeden Barakazi: “Önümüzdeki günlerde inşallah kredimiz onaylanır ve bizler de çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak şehri içinde bulunduğu bu stresten kurtarmış oluruz” diye konuştu.

“Üstyapı çalışmaları biraz yavaşladı. Kamuoyunda biraz tedirginlik ve sabırsız bir bekleyiş var. Çalışmalar ne zaman tamamlanacak?” sorusuna “Yavaşlamanın sebebi Ramazan ayında ekiplerin çalışamaması. Oruç tutamayanlar çalışıyor. Şuanda belli noktalarda kilitli parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Kredi onayını bekliyoruz. Akabinde hızlı bir çalışma temposuyla sıkıntıları gidermiş olacağız” yanıtını veren Başkan Barakazi, şu bilgileri de aktardı;

“Kredi onayını beklerken, ilgili firma da hazırlıklarını yapıyor. Birkaç güne kadar kredi onaylanırsa, asfalt çalışmalarına da başlayacağız. Önce çarşı merkezi ve Yeni, Yeşilyurt, Mirzan Mahalleleri ile bazı ana arterler asfaltlanacak. En büyük sıkıntı da bu! Ana arterleri asfalt yapabilirsek sorun bitecek. Ara sokakların kilitli parke taşıyla yenilenmesi çok fazla bir zaman almaz. Bir aksilik çıkmaz, sıkıntı yaşamazsak Allah’ın izniyle bu yıl üstyapı meselesini kapatmış olacağız.”

“İŞGALLERİ ENGELLEMEKTE KARARLIYIZ”

“Kentin en büyük sıkıntılarından biri olan kaldırım işgalinin önlenmesi ile var olanların sonlandırılması için yürütülen çalışmaların durduğu, hızlı başlayan çalışmaların sekteye uğradığı izlenimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Böyle bir durağanlık söz konusu değildir” yanıtını veren Barakazi: “Ramazan ayında gündüz vakti çarşı pazar boş. Herkes ya evinde, yâda işinde. İftardan sonra ise kimse evde kalmıyor. Herkes çarşıya akın ediyor. Esnaflara baskı yapıp Ramazan’ı sorunlarla dolu hale getirmek istemiyoruz. Ama bu, işgallerin devam edeceği anlamına gelmez! Yardımcı Zabıtalarımız da eğitimlerini tamamlayıp göreve başladı. Ramazan Bayramından sonra sıkı denetimlerle işgalleri önleme kararlılığımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kulandı.

“VATANDAŞ ELEŞTİRMEK DE HAKLIDIR”

“Çeşitli konuların yanı sıra özellikle üstyapı çalışmalarındaki problemler yüzünden vatandaşların ciddi eleştirileri var. İnsanlar, sabredecek durumda değil. Biran önce bu çalışmaların tamamlanmasını istiyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Başkan Barakazi, şu yanıtı verdi:

“Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, vatandaş eleştirmekte haklıdır. Üstyapı çalışması iki üç yıldır devam ediyor. Kalkıp da insanlarımıza ‘iki yıl sabrettiniz iki ay daha sabredin’ deme lüksümüz yok. Nihayetinden bu insanlar iki yıldır toz yutuyorlar. Onları telkin etme, sabır göstermelerini isteme lüksümüz bulunmamaktadır. Mazeret üreterek neyi değiştirebiliriz ki? O yüzden gerçekçi ve halka karşı samimi olmak lazım. Eleştirilebiliriz ama bilinmesini isterim ki, bu sorunların kısa vadede çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz, 2014 yılı içerisinde altyapı, üstyapı ve diğer bazı işlemleri tamamlayarak gelecek yıl daha farklı projelere odaklanmaktır.”

Yol kapatma eylemlerinin sürücüleri mağdur ettiğini de ifade eden Barakazi: “Yol kapatma eylemlerini yadırgamıyorum. Bilakis, hak arayışı biçimi olarak görüyor ve bunu önemsiyorum. Eleştiri ve hak arayışı kültüründe önemli bir gelişmedir. Ama burada diğer insanların haklarını gasp etmemeye özen gösterilmeli. İnşallah önümüzdeki birkaç ay içinde bu sorunları çözerek bu tür tabloları bir daha yaşamayacağız” dedi.

BELEDİYE BİNASI ADLİYEYE TAŞINACAK

Bingöl Belediye hizmet binasının Kentsel Dönüşüm alanından çıkartılmasının ardından devam eden yer arayışlarının sonuçlarının sorulması üzerine Başkan Barakazi, şu bilgileri paylaştı;

“Yeni hizmet binasının nereye kurulacağına dair somut bir gelişme yok. Arayışlarımız devam ediyor. Doğru karar vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda Belediye olarak iki üç ayrı noktada hizmet veriyoruz. Bu da bizi ciddi sıkıntıya sokuyor. Karşıyaka Mahallesi’nde inşaatı devam eden yeni Adalet Sarayı binası Ekim ayında tamamlanıyor. Taşınma işlemleri bittiği gibi bizler de belediyeyi Hükümet Konağı bitişiğindeki Adliye’nin yerine taşıyacağız. Yeni binamız yapılıncaya kadar orada hizmet vereceğiz. Bu sayede hem mali yükümüz azalacak, hem de Gençlik ve Kültür Merkezlerini de daha aktif kullanma olanağına kavuşacağız.”