Dev projede çalışmalar başladı
27.03.2019

Bingöl Belediyesince Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalara start verildi.

Bingöl Belediyesince Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde çalışmalara start verildi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, 15 hektarlık alan üzerinde uygulanan 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ndeki 2’inci ve 4’üncü etapta temel betonlarının dökülmeye başlandığı belirtti.

Barakazi, “Toplamda 5 etaptan oluşan alanda sezonla birlikte çalışmalara start verildi. Şantiye kurulum aşaması tamamlanan etaplarda temel çalışmaları başladı. Bu kapsamda 2’inci ve 4’üncü etapta kazı çalışmaları ve temel betonları dökme aşamaları devam ediyor. Diğer etaplarımızda da çalışmalara start verilecektir” ifadelerine yer verdi.

Yeni yaşam alanı inşa ediliyor

Projeyle birlikte 1971 depremine ait izlerin tamamen silineceğini vurgulayan Barakazi, “Kültür Mahallesi’nde hayata geçireceğimiz proje ile 1971 depreminin izlerini tamamen siliyor, modern yaşam alanları inşa ediyoruz. 15 hektarlık alan üzerinde uyguladığımız projemizde; 1.108 konut, 158 rezidans, 18 kapalı 7 açık otopark, sosyal ve ticari alanlar, sportif ve yeşil alanlar, AVM, 750 kişilik cami, 8 derslik kreş, meydan ve sergi ve fuaye alanları yer alıyor.  Projemizde yeşil alana ayrı bir önem verdik, toplamda 33 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi olacak” ifadelerine yer verildi.

7 Milyon TL kira yardımı yapıldı

2017 yılı Eylül ayından itibaren kira yardımlarının yapıldığını belirten Barakazi, şu ifadelere yer verdi: “856 haneden oluşan Bin 659 hak sahibine bugüne kadar 7 Milyon 403 Bin 865 TL kira yardımı yapıldı. Kira yardımları, proje tamamlanıncaya kadar devam ettirilecektir.”

Satış işlemleri devam ediyor

Belediye tasarrufunda bulunan konut ve işyeri satış işlemlerinin devam ettiğini vurgulayan Barakazi, “185 adet konut, 158 adet rezidans, 180 işyeri, 126 ofis, 29 mağaza, fırın, kreş, sinema ve eğlence merkezi ve seyir teraslı kafeteryaların satış işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda konut sahibi olmak üzere belediyemize başvuruda bulunan vatandaşlarımızın işlemleri titizlikle sürdürülüyor. Projemiz kapsamında konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza peşin ve taksitli satış imkanları sunuyoruz. Taksitlendirmeler 60 ila 120 ay aralığında olacaktır. Vatandaşlarımız, Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde bulunan Kentsel Döşüm ofisimizi ziyaret ederek daha geniş bilgiye erişebilirler” ifadelerini kullandı.