Eş zamanlı yapılacak!
25.09.2019

35 dönümlük askeri alana karşılık yapılacak 100 ünitelik lojman, ısı merkezi binası, kantin binası, nöbetçi gözlem kulesi ve ısı merkezi onarım işlerinin ihale sürecinin tamamlandığını vurgulayan Arıkan, yeni belediye hizmet binasının da askeri tesislerle eş zamanlı olarak inşa edileceğini söyledi.

35 dönümlük askeri alana karşılık yapılacak 100 ünitelik lojman, ısı merkezi binası, kantin binası, nöbetçi gözlem kulesi ve ısı merkezi onarım işlerinin ihale sürecinin tamamlandığını vurgulayan Arıkan, yeni belediye hizmet binasının da askeri tesislerle eş zamanlı olarak inşa edileceğini söyledi.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 100 günlük eylem planı kapsamında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Belediye hizmetlerinin programlı bir şekilde yürütüldüğünü ifade eden Başkan Arıkan, kentin önemli beklentileri arasında yer alan hizmetlere ilişkin birçok ihalenin tamamlandığını kaydetti.

Belediye hizmet binası

Askeri alanda içerisinde yer alan tesislerin yapım işinin ihale edildiğini ifade eden Başkan Arıkan, “35 dönümlük askere alana karşılık daha önce imzalanan protokol çerçevesinde bulunan 100 ünitelik lojman, ısı merkezi binası, kantin binası, nöbetçi gözlem kulesi ve ısı merkezi binası onarım işini yakın zamanda ihalesini gerçekleştirdik. Yüklenici firmayla sözleşme imzalanmasıyla birlikte işe başlanacak. Gerek bizim gerekse ilimiz için önem arz eden yeni belediye hizmet binamıza da biran önce başlamak için ek bir protokol imzaladık. Buna göre, hem askeri tesislere hem de belediye hizmet binamıza eş zamanlı başlayacağız. Herhangi bir aksilik olmaması durumunda yakın zamanda şantiye kurulumları gerçekleştirilecek. Askeri tesisler ve belediye hizmet binasında gecikmeye neden olan ödeneği temin ettik, planlamamızı yaptık. Bundan sonraki süreç, daha planlı, daha hızlı ve daha sağlıklı ilerletilecektir” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi

Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ne ilişkin gelişmelerin yakın zamanda etraflıca kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Başkan Arıkan, “Önemsediğimiz projelerin başında yer alan kentsel dönüşüm projemizdeki sorunları çözmek ve hak sahiplerinin mağduriyetlerin gidermek için önemli mesafe aldık. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde gerekse güçlü firmalar düzeyinde önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Bunlara ilişkin detayları yakın zamanda açıklayacağız, hak sahiplerimiz müsterih olsun projeyi hayata geçirme noktasında tüm enerjimizi harcıyoruz” şeklinde konuştu.

İmar uygulamaları

İmar alanında radikal kararlar aldıklarını ve bunlardan asla taviz vermeyeceklerini vurgulayan Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde tüm dosyaları inceleme altına aldık, yanlış işlem yapılan, veya bir takım eksiklikleri bulunan tüm işleri durdurduk. Bunun yanında evraklarında herhangi bir eksiklik bulunan tüm işleri de hızlandırdık. İnşaatlara yönelik denetimleri sıkılaştırdık, kaçak yapılaşma ve metruk yapılara yönelik ciddi çalışmalar yürüttük. Tespit ettiğimiz ve işlemleri tamamlanan büfeleri kaldırdık, metruk yapıları yıktık. İmar uygulamaları noktasında yanlış hiçbir uygulamanın hayata geçirilmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Üst ve altyapı hizmetleri

Üstyapı ve altyapı hizmetlerine ilişkin ihalelerin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Arıkan, şunları söyledi: “BSK asfalt ve kilitli parke taşı, yol yapım ve onarım işleri ile yağmur suyu, şebeke hatları, kanalizasyon hatlarına ilişkin ihale süreçlerimiz tamamlandı. Bu kapsamda doğalgaz hizmetlerinden dolayı tahrip edilen yollar onarılacak. İhtiyaç duyulan yollarda BSK asfalt çalışması yapılacak. İhtiyaç duyulan bölgelerde kaldırım çalışması yapılacak, imara yeni açılan yollar kilitli parke taşıyla kapanacak.

Sosyal Yaşam Merkezi

Engelli bireyler için projelendirilen Sosyal Yaşam Merkezi inşaatının yüzde 70 onarında tamamlandığını belirten Başkan Arıkan, yapım işinin hızlı bir şekilde ilerletildiğini vurguladı.

Arıkan, “Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle projelendirilen 2 bin metrekarelik alana sahip 2 Milyon 800 Bin TL yatırım bütçeli merkezimizin kaba inşaatı tamamlandı. 5 kattan oluşan merkezimizi tamamlayarak, engelli kardeşlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Özel İdare Binası alanı

Çarşı merkezinde bulunan İl Özel İdaresi binası ve lojmanların yıkım ihalesinin de gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Özel idare binasını lojmanlarının yıkımı yakın zamanda gerçekleştirilecek. Eski tahta barakaların bulunduğu alanla bütünleştirilecek kent meydanının devamı şeklinde projelendirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacak.”

Kavşak düzenlemeleri

Çarşı merkezinde yol genişletme çalışması ile Çapakçur Viyadüğü girişlerinde düzenleme çalışmaları yapıldığını ifade eden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Hastane Caddesi’nde bulunan bir sokağımızı yaklaşık 2 metre genişlettik. Bu çalışma oradaki trafiği olumlu yönde etkiledi ve bölge esnafına nefes aldırdı. Çarşı merkezinde bulunan bazı cadde ve sokaklarımızın genişletilmesine yönelik planlama çalışmalarımız sürüyor. Diğer taraftan Çapakçur Viyadüğünün orta refüjünü çiçeklendirdik, köprünün her iki girişinde de düzenleme ve peyzaj çalışmalarımız sürüyor. Kavşaklarımızı düzenledik, peyzaj çalışmalarımızı tamamladık. Yakın zamanda Kültür Kavşağı’nda yol genişletme çalışmalarına başlayacağız.”

Çarşı trafiği düzenlemeleri

Çarşı trafiğinin rahatlatılmasına yönelik önemli planlamaların yapıldığını kaydeden Başkan Arıkan, “Şehir trafiğindeki sorunların bir parçası olan köy ve ilçe minibüslerini eski otogarda tek çatı altında toplatılmasına yönelik kararımız aldık ve uygulamaya geçirdik. Zabıta ekiplerimiz, trafik polisinin de desteğiyle sıkı denetimler gerçekleştiriyor. Çarşı merkezinde alternatif yollar açacağız, yine bazı yollarımızı genişleteceğiz, yapılacak otoparklarla da çarşı trafiğindeki soruna köklü çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

 “İlimizi hep birlikte kalkındıracağız”

İhtiyaç odaklı çalışarak, vatandaş ve paydaş kurumlarla ortak akıl ekseninde çalışacaklarını vurgulayan Başkan Arıkan, “Park düzenlemelerinden, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere, üstyapıdan altyapıya, kaldırım işgallerinden kaçak yapılaşmalara tüm çalışmalarımızı vatandaşlarımızla ve ilgili kamu kurumlarımızla el ele gönül gönüle vererek ilimizi hep birlikte kalkındıracağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, halktan aldığımız bu yetkiyi, halka hizmet noktasında en doğru şekilde kullanacağız ve ilimizin yarınlarını hep birlikte inşa edeceğiz.” Diye konuştu.