Ev ve süs hayvanı satanlara eğitim verilecek
14.04.2022

Bingöl Belediyesi, ev ve süs hayvanı satan işletmelere yönelik eğitim semineri düzenleyecek.

Bingöl Belediyesi, ev ve süs hayvanı satan işletmelere yönelik eğitim semineri düzenleyecek.

Bingöl Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce kentte ev ve süs hayvanı satan işletmelere yönelik olarak eğitim semineri düzenleneceği belirtildi.

Eğitim programına katılmak isteyenlerin dilekçe ile belediye hizmet binasına müracaat edebilecekleri kaydedilen açıklamada, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve aynı kanunun uygulama yönetmeliği gereğince, ev ve süs hayvanı satanlara ve satmak isteyenlere Belediyemiz tarafından sertifika eğitimi düzenlenecektir. Ev ve Süs hayvanı satanlara yönelik yapılacak olan eğitim sonunda katılımcılara, Bingöl Belediyesi tarafından Katılım Belgesi ve Sertifika verilecektir. Sertifika eğitimine katılanlara, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi, CİTES Sözleşmesi, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve eğitim Yerlerinin; Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği, Hayvan Ekolojisi, Hayvan Davranışları, Hayvan Bakımı ve Beslenmesi konularında eğitim programı düzenlenecektir” denildi.

Müracaatların, 15-19 Haziran tarihleri aralığında yapılabileceği belirtilen açıklamada, sertifika eğitiminin 23 Haziran Salı günü saat 09.00’da Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi toplantı salonunda düzenleneceği ifade edildi.