Fedakar sağlıkçılara iftar hizmeti
14.04.2022

Bingöl Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evlerine gidemeyen sağlık çalışanı 175 kişiye her gün iftar yemeği yemek veriyor.

Bingöl Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evlerine gidemeyen sağlık çalışanı 175 kişiye her gün iftar yemeği yemek veriyor.

Belediye, Kovid-19'la mücadele kapsamında Bingöl Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan ve evlerine gidemeyen doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının ramazanda da yanında oluyor.

Veysel Belgin Gençlik Merkezi'nde hazırlanıp paketlenen yemekler, belediye ekiplerince sağlık çalışanlarının evleri dışında konakladığı tesislere götürülüyor.

Sağlık çalışanı 175 kişi, her gün iftar ve sahurunu belediyenin sunduğu yemeklerle yapıyor. Yemek dağıtım organizasyonuna katılan Belediye Başkanı Erdal Arıkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatlarını hiçe sayarak büyük bir kahramanlık örneği gösteren sağlık çalışanlarına hizmet etmekten gurur duyduklarını söyledi. 

SAĞLIKÇILARDAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

İftar yemeklerini ezan saatine kısa bir süre gelip alan sağlık çalışanları ise bu zorlu süreçte belediyenin yapmış olduğu ikramdan memnun olduklarını dile getirdi.

Salgın nedeniyle evine gidemeyen ve Öğretmenevinde misafir edilen Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis Doktoru Lütfü İhsan, Bingöl Belediyesi’ne teşekkür etti.

İhsan,  “ Biz bu aziz vatanın saygı değer evlatlarının huzuru ve sağlığı için canla-başla çalışırken, öğretmenevinde bizleri misafir ediyor devletimiz sağolsun. Ve yine bu süreçte Ramazan ayı için belediyemiz çok güzel bir iftar desteği de sağladı. Bu vesileyle belediyemize, tüm Bingöl halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Bingöl Belediyesi’nin bu zorlu kendilerini yalnız bırakmadıklarını aktaran Sağlık çalışanı Murat Esen, “Koronavirüsle savaştığımız bu günlerde Bingöl Belediyesi bizlere iftar yemeğimizi gönderiyor. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bizleri bu günlerde yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.