Feshane’de belediye rüzgârı
13.11.2014

İstanbul Feshane’de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri’ başladı. Tanıtım günlerinin ilk gününde Bingöl Belediyesi standı ilgi odağı oldu.

İstanbul Feshane’de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri’ başladı. Tanıtım günlerinin ilk gününde Bingöl Belediyesi standı ilgi odağı oldu.

‘Bingöl Tanıtım Günleri’nin açılışı; Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yusuf Coşkun, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları’nın Temsilcileri ve çok sayıda davetli ile vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

‘Bingöl Tanıtım Günleri’ kapsamında İstanbul Eyyüp’te bulunan Feshane’de düzenlenen organizasyonda davetliler satandatları tek tek gezdi. Davetliler ve vatandaşların ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ne olan ilgisi büyüktü. 13 Kasım Perşembe günü açılışı yapılan tanıtım günleri coşkusuyla devam ediyor.

Gurbetteki Bingöllülerin yoğun ilgi gösterdiği Bingöl Belediyesi’nin standında vatandaşları Belediye Başkanı Yücel Barakazi ağırlarken, Bingöl'ün kavurması, kaymağı, kadayıfı, yayla Balı ve diğer önemli unsurlarıyla Feshane’de görücüye çıktı.

Standı gezen gurbetçi Bingöllülerle sohbet eden Başkan Barakazi, Bingöl’de yaşanan değişim ve gelişimin artarak devam edeceğini kaydetti.

Barakazi, “Çalışmalarımızın meyvelerini görmek ve sizlerden şehrimizde yaşanan değişimi dinlemek bizler için çok büyük bir mutluluktur” dedi.

Feshane’deki tanıtım günlerinin önemine değinen Başkan Barakazi, “Bu organizasyonla Bingöl’ümüzü kültürüyle, tarihi ve turistik değerleriyle, ekonomik ve ticari değerleriyle tanıtımının yapılacak olması ilimiz için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Standımızı ziyaret eden misafirlerimize keldoş ekmeği, bal ile birlikte İlimizi tanıtan broşürler hediye ederek, Bingöl’ün yöresel ürünlerimizle en güzel şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. ‘Bingöl Tanıtım Günleri’nde Bingöl’ün sahip olduğu değerler bir bütün olarak tanıtılacak.  İlin tarihi ve turistik yerleri, sanayisi, turizmi, üniversitesi, tarımsal ürünleri ve yöresel mutfağı görücüye hazır.  Bu yıl ilk kez İstanbul’da Bingöl’ümüzü tanıtıyoruz. Burada olmaktan oldukça mutluyuz, çok geniş bir katılım var. İstanbul’da yaşayan Bingöllülerin memleket hasretlerini gidermeleri ve İstanbulluların Bingöl’ü tanımaları için 3-4 gün burada olacağız. Tüm İstanbulluları ve İstanbul’da yaşayan Bingöllüleri Feshane’ye bekliyoruz” diye konuştu.

Bingöl Tanıtım Günleri’nde TRT Şeş Başkan Barakazi ile Zazaca söyleşi gerçekleştirdi.

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Bingöl Üniversitesi, kaymakamlıklar ve ilçe belediyeleri, sivil toplum örgütleri, ticari işletmeler, turizm işletmeleri ve zanaatkarlar tanıtım günlerine stant açtılar.

Bingöl’ün marka değerini yükseltmek, tarımsal ve hayvansal ürünler başta olmak üzere bütün ticari ve hizmet sektöründeki ürünleri ile ilgili yeni pazarlar oluşturarak bu sektörlerde hizmet veren firmaların kurumsal kimliklerini güçlendirmeyi hedefleyen etkinlik,  Bingöl’ün tanıtımına büyük katkı yapması düşünülüyor.

Feshane’de 13 Kasım sabahı başlayan ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ 16 Kasım 2014 Pazar akşamına kadar devam edecek.