Festival coşkusu!
23.02.2019

Bingöl Belediyesince bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Hesarek Kayak Festivali, görsel ve sanatsal şölene dönüştü. 10 bini aşkın vatandaşın katıldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Bingöl Belediyesince bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Hesarek Kayak Festivali, görsel ve sanatsal şölene dönüştü. 10 bini aşkın vatandaşın katıldığı festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Bingöl Belediyesince Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde Hesarek Kayak Merkezi'nde organize edilen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Belediye tarafından ücretsiz ulaşım imkânıyla 2 bin 500 rakımlı Hesarek Kayak Tesisine gelen binlerce vatandaş davul zurna eşliğinde festival halayı çekti. Festival kapsamında düzenlenen çuval, kızak ve halat çekme yarışlarına katılan vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Karda kaymanın keyfini yaşayan vatandaşlara, belediye tarafından sucuk ekmek ve ayran ikram edildi.

Bingöl Valisi Vali Kadir Ekinci, festivalde yaptığı konuşmada, böylesi güzel bir ortamda insanların barış, kardeşlik, sevgi içinde ve coşkuyla hep birlikte bir arada eğlenmesinin önemine değindi.

Türkiye ve uluslararası alana örnek olacak şekilde icra edilen festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ekinci, "Görüyoruz ki her yıl festivale olan ilgi artıyor. Bu tüm Bingöllü kardeşlerimizin, bölge halkının teveccühü ile gerçekleşen bir durumdur. Hesarek ile Bingöllümüzün tüm turizm değerlerini, yüzen adalar, kaplıcalar hepimizin el birliği ile yapacağımız çalışmalarla daha iyi noktaya taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Barakazi: “Bu bir değerdir”

Belediye Başkanı Yücel Barakazi ise belediye olarak festivalin dördüncüsünü düzenlemekten ve geleneksel hale gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bingöl'deki turizm değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Barakazi, "Kayak festivalinin 4.'sünü düzenliyoruz. Karın Bingöl'ün turizmine katkısını sağlamak için böyle festivaller düzenliyoruz. Bu bir değerdir. Bu değeri de diğer turizm değerleriyle kombine ederek Bingöl'ün ekonomisine daha fazla katkı sunmak istiyoruz. Bir gün de olsa Bingöllülerin ve diğer insanların buraya gelip kaynaşmalarını hedefliyoruz. Buradaki turizm değerlerini ön plana çıkarmayı, turizme katkı olarak amaçlıyoruz” dedi.

Sanatçılar, mest etti

Festival kapsamında sahne alan sanatçılar, katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı. Mahalli sanatçılar Veysel Canlı ile Avni Polat’ın seslendirdiği şarkılarla hayal çeken katılımcılar renkli görüntüler oluşturdu.

Mahalli sanatçıların ardından sahneye çıkan ünlü ses Sanatçısı Servet Kocakaya, büyük ilgiliyle karşılaştı. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Kocakaya, festivalin önemine vurgu yaparak, kent turizm için önemli bir noktada olan Fesarek’e sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Binlerce katılımcının eşlik etmesiyle Türkçe, Kürtçe ve Zazaca şarkılar seslendiren Kocakaya, unutulmaz anlar yaşattı.