Genç girişimcilere sertifikaları törenle verildi
05.05.2016

Bingöl Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursunda eğitim gören 96 kursiyere sertifikaları verildi.

Bingöl Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursunda eğitim gören 96 kursiyere sertifikaları verildi.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Şoförler Odası Başkanı ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlı Ali Bayram, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Feyza Başak Koç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mithat Kaya, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hasan Lüfti Yolcu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Ali Yıldırım ve kursiyerler katıldı.

Programda konuşan Başkan Barakazi, Bingöl Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle 4 farklı grup olarak düzenlenen ve 70 saat süren eğitimlerin ardından 96 kursiyerin Girişimcilik Sertifikası'nı almaya hak kazandığını belirtti.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, girişimciliğin önemine vurgu yaparak, “Belediyemiz, KOSGEB ile birlikte ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursunu başlatırken bu şehre katkısı olsun diye başlattık. Sadece sertifika dağıtmak için bu kursları düzenlemedik. Kurslarımıza yoğun bir katılım olduğunu gözlemledik. Bu şehre katkısı olacak şekilde iş kurmanızı ve istihdama da katkı yapmanızı istiyoruz. Bu yönde bir çaba gösterirseniz önünüzün de açılacağına inanıyorum. Her grupta 30 kişi toplamda 120 kişi kursa kayıt yaptı ve 30 kadın, 66 erkek olmak üzere toplamda 96 kişi sertifika almaya hak kazandı. Kursu başarı ile tamamlayıp sertifikalarını alan kursiyerler KOSGEB girişimcilik desteğinden faydalanabileceklerdir. Bu kapsamda 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz krediden de faydalanabileceklerdir. Kursiyer bu imkânlardan faydalanarak hem kendi iş yerlerini açacak kendi gelir kaynaklarını sağlayacaklar, hem de işsiz vatandaşlarımıza iş olanağı sağlamış olacaklardır. Bu eğitimlerin girişimciliğe ve şehre katkı yapacağı vurgusuyla hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve iş planına dayalı başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasının hedeflendiğini söyleyen KOSGEB Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, “KOSGEB olarak, ülkemizde girişimci havuzunun genişlemesi, girişimcilik kültürünün yaygınlaşması ve daha fazla girişimcimizin olması adına önemli çalışmalar yapılmaktadır. KOSGEB ile Belediye Başkanlığımız arasında yapılan işbirliği de söz konusu bu çalışmaların güzel bir örneğidir. İlimizdeki ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi amacıyla bu çerçevede Belediye Başkanlığımız ile birlikte Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı Gerçekleştirilmiştir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve iş planına dayalı başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması hedeflenmiştir. Girişimcilik eğitimleri kapsamında Belediye Başkanlığımız ile yaptığımız işbirliği sonucu 4 sınıf açılmış ve eğitimlerinin başarı ile tamamlayan 96 girişimcimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Sertifika alan girişimci arkadaşları kutluyorum, Rabbim hayırlara vesile kılsın, bol ve hayırlı kazançları olmasını Rabbim nasip etsin. Eğitim ihtiyacımız ile ilgili Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’yi ziyaretimiz sonucu, bu eğitimler gerçekten faydalıysa ve her sınıftan 1 kişi bile işyerini kursa bu eğitimleri açarız diyerek bizlere desteklerini veren ve Girişimcilik eğitimlerinin açılmasına vesile olan. Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Sertifika alan kursiyerlerin KOSGEB'in desteklerinden faydalanabileceğini hatırlatan Özdemir, KOSGEB Bingöl Müdürlüğü’nün 2011 yılından bugüne 85 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi gerçekleştirildiğini belirterek, 2324 girişimciye sertifikalarının verildiğini söyledi.

Özdemir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğitim Programlarımızdan mezun olan ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize ise, aynı zamanda KOSGEB olarak Yeni Girişimci Desteğini vermekteyiz. Yeni Girişimci Desteği kapsamında Girişimcilerimize kuruluş giderleri, demirbaş, yazılım, personel ve kira giderlerini karşılamak üzere 50.000 TL tutarında geri ödemesiz hibe desteği sağlanmaktadır. Ayrıca Makine Teçhizat alımı için de 100.000 TL tutarında sıfır faizli, 30 ay ödemesiz Kredi verilmektedir. KOSGEB Bingöl Müdürlüğü olarak Yeni Girişimci Desteği Kapsamında 147 Girişimcimiz kendi işini kurarak bu desteğimizden yararlanmıştır. Bingöl ilimizde toplamda 3.004.858 TL destek ödemesi yapılmıştır. Müdürlüğümüz tarafından verilen Bütün destekler bazında ise 272 işletmeye toplam 6.551.027 TL destek ödemesi yapılmıştır. Bingöl ilimiz TÜİK verilerine göre işletme sayısı sıralamasında ülke geneli 73. sırada yer alırken verilen destek sıralamasında 49.  sırada yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, kursiyerlerin sertifikalarını almasından sonra son buldu.