HEM EĞLENDİLER HEM HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
13.05.2024

Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.

HEM EĞLENDİLER HEM HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Bingöl Üniversitesi Sağlık MYO Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Bölümü ve Bingöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle “Sevgi Birlikteliktir” konulu program düzenledi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Koordinatörü Bahattin Tüz, etkinliklerin amacının engelli vatandaşları topluma daha fazla dahil etmek olduğunu belirterek, herkesin bu özel haftada bir araya gelerek birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurguladı.

TÜM HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen etkinlikler arasında engelli kardeşler arasındaki yemek yarışması büyük ilgi gördü. Katılımcılar, lezzetli yemeklerini sergileyerek birbirleriyle yarıştılar ve keyif dolu anlar yaşadılar.

Müzik korusuyla sahne alan engelli bireyler, şarkılar söyleyerek ve halaylar çekerek birlikte eğlendiler.

Program, dostluk ve dayanışma duygularının pekiştiği anlara sahne oldu.