İÇME SUYU İHALEYE ÇIKIYOR
23.11.2023

Bingöl içme suyu isale hattının Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkacağını müjdeleyen Başkan Arıkan, “Saniyede 300 litre debiye sahip içme suyu hattı Aralık ayında ihale edilecek. Bingöl’ün 2055 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.”

İÇME SUYU İHALEYE ÇIKIYOR

Kürük kaynağında azalan su debisi nedeniyle Bingöl merkezde baş gösteren su sıkıntısının aşılması için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Bingöl Belediyesi iş birliğinde su kaynağı temini ve Kürük’e nakli konularında uzun süredir devam eden çalışmalar olumlu sonuçlandı.

ARALIK AYINDA İHALEYE ÇIKIYOR

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Saniyede 300 litre debiye sahip içme suyu hattının 26 Aralık 2023 tarihinde ihale edileceğini müjdeledi.

Başkan Arıkan, “İlimizin 2055 yılı içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Kaynak Köyü ve Bahçe Köyü kaynak noktalarında belirlenen mevcut dereler üzerine yapılacak 2 adet su alma yapısı ile temin edilecek 300 l/sn suyun arıtma tesisine ve arıtılmış suyun da mevcut Kürük Kaynakları toplama depolarına iletilmesi için gerekli içme suyu tesisleri inşa edilecek.

ARIKAN; “UZUN UĞRAŞ VE ÇABALARIN NETİCESİDİR. HAYIRLI OLSUN”

Başkan Arıkan, göreve geldiği günden beri üzerinde titizlikle durduğu su sorununun çözümüne ilişkin kat edilen mesafenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Bingöl’de birçok önemli problemi çözdüklerini vurgulayan Başkan Arıkan; “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz ile ek kaynak arayışımız uzun arayışlar neticesinde sonuçlandı. Bu kaynağın Kürük isale hattına aktarılmasıyla birlikte su problemimizi çözmüş olacağız ancak bizler yine de diğer kollardan da ek kaynak takviyesi için planlamalarımızı sürdüreceğiz. Yoğun gayretler neticesinde Bingöl’ümüze kazandıracağımız ek kaynak temininin hayırlı olmasını diliyor, bu hususta desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Sayın Zeki Korkutata’ya, DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta’ya, DSİ Bölge Müdürümüze, Bingöl Şube Müdürümüze ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bingöl’ümüz için çalışmaya ve sorunları çözmeye devam edeceğiz” dedi.