İlk meclis toplantısı yapıldı
10.04.2019

Yerel seçim sonucu göreve gelen Bingöl Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri, Belediye Başkanı Erdal Arıkan yönetiminde ilk toplantısını yaptı. Başkan Arıkan; “Belediye makamı siyaset değil, hizmet makamıdır. Hep birlikte hizmete odaklanacağız.”

Yerel seçim sonucu göreve gelen Bingöl Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri, Belediye Başkanı Erdal Arıkan yönetiminde ilk toplantısını yaptı. Başkan Arıkan; “Belediye makamı siyaset değil, hizmet makamıdır. Hep birlikte hizmete odaklanacağız.”

Bingöl Belediyesi Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından ilk meclis toplantısını Başkan Arıkan başkanlığında gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Arıkan, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin huzur ve güven içerisinde tamamlandığını belirterek, yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diledi.

“Ortak amacımız; ilimize hizmet etmek”

“Bu meclis, Bingöl halkının seçtiği bir meclistir. Hepimizin ortak amacı, birlik içerisinde memleketimize hizmettir” diyen Arıkan, şunları söyledi: “İnşallah uyum içerisinde herkesin katkısını alarak memleketimize hizmet etmek yolunda yeni bir dönemi başlatmış bulunuyoruz. Belediye makamı siyaset değil, hizmet makamıdır. Hep birlikte hizmete odaklanacağız. Hep birlikte yanlışın karşısında duralım, doğruyu beraber savunalım. Mümkün mertebe meclisimizi yıpratmayalım, varsa sorunlarımız öncelikle kendi aramızda konuşup çözüm üretmeye çalışalım. Karşımıza çıkacak sorun ve sıkıntılarımızı da kendi içimizde konuşarak çözelim. Hepimizin ortak amacı ilimize, insanımıza hizmet etmektir. Niyetimiz halis olsun yeter, Allah hepimizin yardımcısı olsun. İlimize 5 yıl hizmet edecek olan meclisimizin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Rabbim, hayırlı hizmetler yapmayı nasip eylesin.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Meclis Üyesi Aydın Bürçün ise “Yerel seçim sonucunda halkımızın bizlere verdiği bir yetki ve görev var. Kendi parti ve grubum adına şunu söylüyorum, belediye siyaset yeri değildir. Belediye hizmet alanıdır. Hizmet noktasında doğru olan ne varsa meclis kararlarının arkasında yer alacağız. Hizmet adına doğru neyse yanındayız, halkın kabul etmediği bütün kararların da karşısında olacağız. Yeni meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis Üyesi Ahmet Bukan da, “Bingöl’e yarar sağlayacak her türlü kararı destekleyeceğiz. Bingöl’ün zararına olan her türlü işin de karşısında olacağız. Hep birlikte milletin bizlere verdiği yetkiyle ilimize hizmet edelim. Bende yeni meclisin Bingöl’ümüz adına hayırlı olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından komisyon seçimlerinin görüşülmesine geçti. Gizli oy, açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilen seçim sonucunda üyeler şöyle belirlendi;

Meclis 1. Başkanvekili:

Ahmet Kaya

Meclis 2. Başkanvekili:

Ruhat Gürsul

Katip Üyeler

Ömer Faruk Bircan

Nursel Demirkıran

Daimi Meclis Üyeleri

Mehmet Tezel

İbrahim Gürsu

Ömer Barman

İmar Komisyonu Üyeleri

Ruhat Gürsul

Bahar Taşdöğen

Nursel Demirkıran

Aydın Burçin

Mustafa Köse

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri

Muhammed Beğboğa

Canan Baraç

Mehmet Şerif Bozağaç

Hüseyin Budan

Ercan Bukan

Bingöl Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) Üyeleri

Mehmet Sait Günergök

Şahin Buyankara

Ömer Faruk Bircan

Hüseyin Budan

Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Üyesi

Ahmet Kaya

Tarihi Kentler Birliği Üyesi

Vedat Küçüköner