Kaçak büfe kaldırıldı, metruk yapı yıkıldı
02.10.2019

Bingöl Belediyesi ekiplerince kent merkezinde bulunan bir kaçak büfe kaldırırken, bir metruk binanın da yıkımı gerçekleştirildi.

Bingöl Belediyesi ekiplerince kent merkezinde bulunan bir kaçak büfe kaldırırken, bir metruk binanın da yıkımı gerçekleştirildi.

Bingöl Belediyesi tarafından kaçak ve metruk yapılarla mücadele aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda, Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen merkez Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan bir kaçak büfe, yapılan yasal işlemlerin ardından ekipler tarafından kaldırıldı.

Yine belediye ekiplerince metruk ve kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları kapsamında, merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan metruk yapının yıkımı kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi. 

Bingöl Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikayetler doğrultusunda yasal çerçevede incelemeler yapılarak, yıkım çalışmasının altyapısı hazırlanıyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce oluşturulan yıkım ekibi ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri gerekli önlemleri aldıktan sonra metruk yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Metruk yapılar yıkıldıkça hem uyuşturucu madde kullanımının önüne geçiliyor hem de görüntü kirliliği engelleniyor. Gerek ekiplerimizce gerçekleştirilen kontrollerde tespit edilen yapılar, gerekse vatandaşlarımızca yapılan şikayetler doğrultusunda tespit edilen metruk yapıların yıkımına devam edilecektir” denildi.