Kaçak yapı ve metruk binaların yıkımı devam ediyor
11.12.2019

Bingöl Belediyesi tarafından kaçı yapı ve uyuşturucu meskeni haline gelen metruk binaların yıkımı aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Bingöl Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde bulunan ve zaman zaman uyuşturucu kullanıldığı ihbarı üzerine metruk binaların yıkımına devam ediyor.

Bu kapsamda merkez Yeni Mahalle’de bulunan bir metruk yapı Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekiplerince yapılan çalışmaların ardından kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Yine merkez İnalı Mahallesi’nde bulunan kaçak yapı Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yıkılırken, yapılan açıklamada, “Kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında Zabıta ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan ortak çalışma neticesinde belirlenen kaçak yapılara müdahale edildi. Kaçak yapılaşmaya yönelik denetimler aralıksız sürdürülecek, usule uygun olmayan tüm yapılar tespit edildikçe yıkılacak” denildi.