Kaleönü mahallesi 34 yıl sonra eski ismine kavuştu
06.11.2014

Yaklaşık 34 sene önce yeni ismiyle Kaleönü Mahallesi olarak kayıtlara geçen ‘Simani’, mahallelinin talebi üzerine Belediye Meclis kararıyla eski ismine kavuştu.

Yaklaşık 34 sene önce yeni ismiyle Kaleönü Mahallesi olarak kayıtlara geçen ‘Simani’, mahallelinin talebi üzerine Belediye Meclis kararıyla eski ismine kavuştu.

Halk arasında Simani Mahallesi olarak bilinen Kaleönü Mahallesi eski adına kavuştu. Bingöl Belediyesi Kasım Ayı Meclis toplantısı Kültür Merkezi TOGEM Salonu’nda gerçekleşti. Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi Başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, Kasım Ayı gündemi ile bir araya geldi. Kaleönü Mahallesi’nin Simani olarak değiştirilmesi Belediye Meclisi’nin oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Barakazi, “Kaleönü Mahallesi sakinlerinin mahalle ismini değiştirmek üzere belediyemize bir talepleri oldu. Kaleönü Mahallesinin ismi Belediye Meclisimizin oy birliği ile aldığı kararla Simani olarak değiştirilmiştir. Simani Mahallemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

1980 yılında dönemin valisi Ahmet Tosun tarafından Kaleönü olarak değiştirilen ve Kültür Mahallesi’ne bağlı olan Simani bölgesi o tarihten sonra mahalle oldu. Halk arasında Simani Mahallesi olarak bilinen Kaleönü Mahallesinin adı Belediye Meclis Kararı ile değiştirildi.

Mahallenin eski ismine kavuşmasının sevindirici olduğunu belirten Simani Mahallesi Muhtarı Ferhat Aymaz; “Vatandaşlarımız Kaleönü ismini Simani olarak değerlendiriyordu. Ayrıca tapu kayıtlarında mahallemiz Simani mevkii diye geçiyordu. Bizlerde mahalle sakinlerimizin görüşlerini alarak mahallemizin eski ismi olan Simani olarak değiştirilmesi için belediyemize müracaat ettik. Bingöl Belediyesi bu haklı talebimizi yerinde gördü ve mahallenin ismini Simani olarak değiştirdi. Bingöl Belediyesi halkın taleplerine uygun olarak çalışma yaptı. Bu konu ile ilgili Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi’ye ve Belediye Meclis Üyelerimize mahallemiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.