Kardeşlerini unutmadılar
10.11.2014

Kendisi de yetim olarak büyüyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Sevgi Evleri’nde kalan yetim ve koruma altında olan çocuklar için düzenlenen programa katıldı. Başkan Barakazi, kimsesiz ve koruma altındaki çocukları yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

Kendisi de yetim olarak büyüyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Sevgi Evleri’nde kalan yetim ve koruma altında olan çocuklar için düzenlenen programa katıldı. Başkan Barakazi, kimsesiz ve koruma altındaki çocukları yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

Aralarında Başkan Barakazi’nin de olduğu yetiştirme yurdundan büyüyen vefalı bir grup, Sevgi Evleri’ni ziyaret ederek öğrencilere hediye dağıttı.

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Derneği, düzenlediği programla koruma altında olan çocuklara unutamayacakları bir gün yaşattılar. Palyaçolarla mutlu anlar yaşayan çocuklara, çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Derneği, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaçkıray ve bazı kurum amirlerinin katılımıyla, Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara yönelik program düzenledi.

Programda bir konuşma yapan Dernek Başkanı Erkan Küçüköner:“Bizler yalnız değildik, bizlerden sonra gelen nesillere de yalnız olmadıklarını, bu ailede büyüyen insanların, ülkemizin ve dünyanın neresinde olursa olsun daima büyük bir aileye sahip olduklarını hissettirmek, örflerimize, adetlerimize milli ve manevi değerlerimize bağlı, demokrasi bilincine sahip, insan haklarına saygılı, beden, ruh ve duygusal gelişmelerini sağlıklı ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini, iyi bir eğitim, iyi bir gelecek, iş ve meslek sahibi olmalarına katkı sağlamak amacı ile 2008 yılından itibaren yürüttüğümüz faaliyetlerimizde bizleri yalnız bırakmayan, maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen tüm mülki idare amirlerimize, kamu kurum ve kuruluşları ile değerli dostlarımıza ve Bingöl halkına derneğimiz adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yuvanın eski bir öğrencisi olduğunu anlatan Başkan Barakazi, Sevgi Evleri öğrencileriyle yakından ilgilendi. Başkan Barakazi, “Kimsesiz, yetim ve koruma altındaki çocuklarımız için düzenlenen etkinlikte bir araya geldik. Bu çocuklara sahip çıkmamamız gerekiyor. Sürekli onların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Burtaçkıray, etkinliği düzenleyen Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Derneği üyelerine ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi’ye yeşekkür etti.

Yapılan konuşmaların arından sazlı sözlü eğlence ile başlayan program, Palyaço gösterisiyle devam etti. Gönüllerince bir gün geçiren çocuklara, sponsorlar aracılığıyla çeşitli hediyeler dağıtıldı.