Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi ve bayram süresince trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Kent Meydanı Otoparkı’nı 8 gün boyunca ücretsiz hizmete açacak.
Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Sayın Erdal Arıkan’ın talimatları doğrultusunda, vatandaşlarımızın bayram öncesi alışveriş ve ziyaret süreçlerini daha rahat geçirebilmeleri amacıyla Kent Meydanı Otoparkı 23 Mayıs – 30 Mayıs 2026 tarihleri arasında ücretsiz hizmet verecektir.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamında, özellikle bayram dönemlerinde şehir merkezinde oluşan araç yoğunluğunun hem trafik akışını hem de park alanlarında yaşanan yoğunluğu artırdığı belirtilerek, ücretsiz otopark uygulamasıyla birlikte şehir içi ulaşımın daha düzenli hale getirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.
Vatandaşların araçlarını güvenli ve düzenli bir şekilde park edebilmelerine imkân sağlayacak uygulamanın, şehir merkezindeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltmasının beklendiği ifade edilirken, belediye ekiplerinin de bayram süresince ulaşım ve trafik düzeni konusunda gerekli koordinasyonu sürdüreceği belirtildi.