KENTSEL DÖNÜŞÜM BİNGÖL İÇİN BÜYÜK BİR KAZANIM
06.10.2023

Konut ve işyerlerinin tamamlandığı, altyapı ve çevre düzenlemesi işlerinin sürdürüldüğü kentsel dönüşüm projesi alanında incelemelerde bulunan Başkan Arıkan, “Bingöl için çok güzel bir yaşam alanı oluşuyor, mahallemiz ile birlikte şehrimizin çehresi değişiyor”

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kültür Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi inşaat sahasında incelemelerde bulunarak yüklenici firmadan bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Arıkan, proje kapsamında bin 147 konut ve 190 işyerinin inşa edildiğini anımsattı.

Konut ve işyerlerinin tamamlandığını projenin Bingöl için önemli ve öncelikli olduğunu ifade eden Başkan Arıkan, “Göreve başlar başlamaz yoğun mücadele verdiğimiz, bu proje çok öncelediğimiz bir işti. Allah’a şükürler olsun ki çok planlı bir şekilde projemizi bu aşamaya getirdik. Burası tamamlandığında Bingöl için çok güzel yeni bir yaşam alanı oluşacak” dedi.

“MUAZZAM BİR ÇEVREYE SAHİP YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞTURUYORUZ”

Alanda çevre düzenlemesi ve altyapı hizmetlerinin sürdürdüğünü ifade eden Başkan Arıkan, şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın güven ve huzur içerisinde yaşamaları için son derece kullanışlı konut ve işyerleriyle beraber muazzam bir çevreye sahip yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Geniş yol ağlarıyla birlikte 20 bin metrekarelik oldukça ferah yeşil alanlar düzenleniyor. Şuan alanda yollar, araç park yerleri, çocuk alanları, peyzaj işlemleri devam ediyor.

“İLİMİZ İÇİN GERÇEKTEN BÜYÜK BİR KAZANIM OLDU”

Burası tamamlandığı zaman mahallemizin trafiğini de rahatlatacak yollarıyla birlikte bölgenin çok önemli bir alanı dönüşmüş olacak. Bu ilimiz için gerçekten büyük bir kazanım oldu. Projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a, Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ile Sayın Zeki Korkutata'ya, önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'a, çok kıymetli bürokratlarımıza ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca sabır ve anlayışları için hak sahiplerimize ayrıca teşekkür ediyorum. İlimiz ve hak sahiplerimiz için hayırlı olsun.”