KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
06.07.2022

Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ve hijyenik ortamlarda alarak, kesebilmeleri için kurban satış ve kesim noktalarını belirledi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, kurbanlık kesimlerinin, mezbahane, Et Kombinası Müdürlüğü’nde, kurbanlık satışlarının ise Bingöl Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, “İlimiz mahalle aralarında çevreyi kirletecek ve rahatsız edecek şekilde gelişigüzel kurbanlık satışı ve kesimlerine izin verilmeyecektir. Kurban satışları çevre yolu üzerinde bulunan canlı hayvan pazarında gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımız kurban kesimlerini, belirlenen kurban kesim yerlerinde dini usullere göre, sağlıklı ve hijyenik şekilde gerçekleştirebilirler” denildi.

Belediyenin ilgili birimlerinin Kurban Bayramı süresince vatandaşların hizmetinde olacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı sorunsuz olarak geçirebilmeleri için başta zabıta, temizlik, İtfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerimiz olmak üzere tüm belediye olarak Kurban Bayramı süresince hizmet verilecektir. Vatandaşlarımız Kurban Bayramı süresince ALO 155 nolu telefon hattından belediyemize ulaşabilirler. Tüm hemşerilerimizin Kurban Bayramı’nı huzur ve sağlık içerisinde geçirmelerini temenni ederiz.”