Kürükten ilave kaynak alınacak
08.08.2014

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kürük İsale Hattı’na ilave kaynak aldıklarını ifade ederek, 10 güne kadar kaynağın isale hattına bağlanacağının müjdesini verdi. Yaşanan su kesintilerine de değinen Barakazi, Kürük’te köylülerin;  ana deponun vanalarını 3 saat kapattığını, kesintinin belediyeden kaynaklanmadığını belirtti.

Veysel Belgin Gençlik Merkezi’nde gündeme ilişkin gazetecilere açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, gazetelerde çıkan su kesinti haberlerine ilişkin olarak, Çarşamba günü Fırat Kalkınma Ajansı’nın toplantısı için Malatya’ya gittiğini belirterek, “Ben toplantıdayken arkadaşlarımız aradı ve suyun köylüler tarafından kesildiği bilgisini verdiler. Köylüler; Belediyemizin Devecik Köyü’nde Kürük İsale Hattı’ndaki güvenliğimizden zorla deponun anahtarlarını aldılar. Deponun kapısını açan köylüler Bingöl’e gelen suyun vanasını kapatmışlar. Yaklaşık 3 saat civarında ana depodan şehre su verilemedi. FKA’nın toplantısından çıktım ve telefonla oradaki köylülerle konuştum. Belediyemizden ekipleri köye yönlendirdim. Daha sonra konu Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan’a da intikal etti. Vali bey de konuyla ilgilendi. Öne sürülen gerekçe ise, belediyemizin ekiplerine İl Özel İdaresi köyümüz için kilitli parke taşı döşeme sözü vermişler, ancak yapmamışlar. Bizde köylülere şunu söyledik; Kilitli parke taşını İl Özel İdaresi’nin verip vermemesi noktasında belediyemizin suyunun kesilmesi noktasından bir ilişki yoktur dedik. Dolayısıyla bu doğru değil dedik. Biraz konuştuktan sonra köylüler ikna oldular ve suyumuzu tekrar şehre verdik. Su kesintisi belediyemizden kaynaklanmadı. O köylülerle bundan sonra bu tür olayların yaşanmaması için randevulaştık ve yarın (08 Ağustos 2014 Cuma günü) öğleden sonra bize geliyorlar. Gelen heyetle bu konuyu daha net bir şekilde konuşacağız” dedi.

Kürük İsale Hattı’na ilave kaynak aldıklarını belirten Başkan Barakazi, 10 güne kadar yeni kaynağın isale hattına dahil edileceğinin müjdesini verdi.

Barakazi, “Kürük İsale Hattı’na ilave kaynak için temaslarımızı tamamladık. 10 güne kadar yeni kaynağı isale hattına dahil edeceğiz.  İlave kaynağı isale hattına dahil ettikten sonra Bingöl daha rahat bir şekilde su ihtiyacını karşılamış olacak ”diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Bingöl Belediyesi tarafından Haziran Ayı’nda Kürük’ten alınan 20 lt/sn su isale hattına bağlanmış ve Ramazan Ayı’nda şehirde su sıkıntısı yaşanmamıştı. Alınacak ilave kaynak ile birlikte Bingöl’de ciddi bir rahatlamanın olacağı kaydedildi.